Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

I de sociala mediernas kölvatten!

I de framgångsrika företagens kölvatten dyker nya affärsideer upp. Idag är bolag som Myspace, Facebook, Google och andra så stora och framgångsrika att ett helt ekosystem av företag har vuxit upp kring dem. Just nu är tex Plugins till Facebook stort. Andra exempel är mediabyråer och agenter som hjälper företag med olika typer av Google annonsering. Personligen gillar jag detta företaget www.zippi.com. De lever av Ebays stora nätverk och de hjälper dig att sälja dina grejor på Ebay.

Konceptet är ganska enkelt. Man ringer till dem och så kommer det en snubbe hem till dig och plockar upp grejorna. De fotar dem, ser till att det är ett pris som är ungefär rätt, skriver beskrivningar, svarar på frågor och packar/skickar grejorna. Efter några veckor får du betalt. Det kan låta dyrt att låta en snubbe komma hem till dig för att plocka upp grejorna men de har löst det snyggt genom att de anlitar partners, ”Affiliates” som gör jobbet och får betalt per grej som säljes. Det liknar franschising och det borde vara möjligt att täcka stora delar av den amerikanska kontinenten på detta sätt!

Skulle detta fungera i sverige? Jag tror det! Enligt hörsägen säljes det grejor på Blocket för 40 miljarder per år. Låter lite mycket tror jag men säg att det är 10 miljarder. Det är väldigt mycket saker. Det skulle antagligen säljas mycket mer om människor kunde göra det ännu enklare. Bara i min stadsdel, Östermalm, borde vindarna vara fyllda med grejor som bara ligger där och med rätt hjälp skulle säljas. Jag har själv säkert grejor för 25 kakor som jag gärna blir av med så snälla, kan inte någon rippa denna iden 😉

 Vill ni ha fler affärsideer att inspireras av kan ni läsa sidan där vi ger bort våra affärsideer!

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Speak Your Mind

*

Google+