Billigt(?) raggtips

Läste om en ny’trend’ i ett forum om mobila tjänster och kände mig manad att förmedla följande glimt av hur ny teknik används för att lösa gamla problem.

I vissa länder i mellanöstern är det vanligt för unga män att ta kontakt med kvinnor  genom så kallad ‘numbering’ där den unga mannen kontaktar en kvinna genom  att skriva sitt telefonnummer på en lapp och sedan kastar den till henne. En oväntad variant på detta beteende har upptått genom ett överflöd av mobiltelefoner och billiga SIM-kort. Istället för att kasta iväg sitt nummer på en lapp tar killen och kastar in själva mobilen i tjejens bil exempelvis, sedan ringer han!

Aldrig har Nokias slogan ‘Connecting people’ varit mer sann ;-). Vi på dISRUPTIVE tycker det är kul när tekniken verkligen hjälper människor i deras vardag!

About

Peter Sandberg är en serieentreprenör som bland annat grundade Funplanet som var en av Sveriges ledande webbsajter under slutet av 90-talet. Peters senaste projekt är Megalessons.com

Comments

  1. Nu har jag inget större behov av att ragga men en variant jag alltid lockas till på caféer det är att skicka trevliga meddelanden till det 10-talet personer man får upp i sin Bluetooth-logg. Så nära men ändå så långt borta på något sätt.

Speak Your Mind

*