Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Gratis affärsidé 3: BacnBox

bacn1.jpgBacn (uttalas som bacon) är en förhållandevis ny term som dök upp på nätet så sent som Augusti. Bacn används för att benämna epost som du vill ha men inte just nu. Exempel på bacn är notifieriengar från exempelvis Facebook som talar om att du fått ett nytt meddelande från nån av dina facebookpolare. Bacn anspelar på termen spam(skräppost) men är alltså epost som du faktiskt gett din tillåtelse att få vid nåt tillfälle, exvis när du reggat dig på en ny tjänst. Problemet är att din inlåda snabbt svämmar över av bacn i olika former. Lösningen på detta heter såklart BacnBox!

BacnBox är en helt enkelt en slags webbmejl-tjänst där man kan registrera ett e-post konto som exvis [email protected]. Denna epostadress är den som du sen anger när du reggar dig på tjänster där du vet att du kan förvänta dig mycket bacn. På tjänster där du redan är reggad så redigerar du helt enkelt om din profil och anger din nya bacnadress.

Nu kommer vi till det som är kärnan i BacnBox. BacnBox skapar rapporter över dina inkommande bacn. Rapporter som är lättlästa, som grupperar alla bacn med avseende på avsändare. Kort sakt så får du en översikt över all bacn som skickats till dig och du kan med en knapptryckning ta bort alla bacn som du vill efter att ha läst dem. BacnBox notifierar dig (ja, jag vet, även detta är bacn) vid fördefinierade tidsintervall som du själv bestämt. På så sätt får du ordning inlådan och får en bättre översikt över bacn-träsket.

Denna affärsidé kom först till som en skämtsam tanke men efter att ha sett inflödet av oviktiga mail öka så börjar jag tro att den skulle funka i verkligheten och verkligen lösa ett (växande) problem för folk!

En affärside är enkel att få men svår att genomföra, därför ger vi bort våra affärsideer!

About

Peter Sandberg är en serieentreprenör som bland annat grundade Funplanet som var en av Sveriges ledande webbsajter under slutet av 90-talet. Peters senaste projekt är Megalessons.com

Comments

  1. Ingrid Djärv says:

    Hej
    Detta låter jättebra. Jag går faktiskt och funderar på en liknande grej.
    Kan man få reda på mer

  2. Jens says:

    Man skulle även kunna få e-mailen konverterade till en RSS-feed istället. På så vis slipper all bacon ens skräpa ner inboxen…

Speak Your Mind

*

Google+