Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Google köper Jaiku – Twitter gnuggar händerna?

gj.pngIdag tillkännagjordes att Jaiku köps av Google. Det är bara att gratulera grundarna Jyri och Petteri och deras gäng till denna framgång. För en framgång är det! Än finns inga uppgifter om köpesumman men man kan säkert komma fram till nåt härad genom att jämföra med 5-MUSD investeringen från Union Square Ventures som gjordes i Twitter i juli tidigare detta år.

Jaiku och Google är en bra kombination även om vi Jaiku användare säkert snart får finna oss i nån form av Google-annonser.

Techcrunch skriver att detta gör att Twitter hamnar på defensiven men jag tror att de tillsammans med Union Square Ventures gnuggar händerna! för inte vågar väl Yahoo och Microsoft stillatigande åse hur Google kliver in i ett nytt område utan att försöka leka följa-john?

About

Peter Sandberg är en serieentreprenör som bland annat grundade Funplanet som var en av Sveriges ledande webbsajter under slutet av 90-talet. Peters senaste projekt är Megalessons.com

Speak Your Mind

*

Google+