Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Mobilabonnemang nu motsvarande halva jordens befolkning!

Nu har det hänt! Enligt analysfirman Informa Telecoms & Media uppgår antalet mobilabbonemang till 3,3 miljarder vilket är hälften av jordens befolkning. Antalet mobiltelefoner är dock bara 2,55 miljarder. Skillnaden i antal mobiler och abbonemang beror på att 28% av abbonenterna har fler än ett abbonemang.

worldmobilephones.jpg

Högst ARPU (Average revenue Per User) har den Kuwaitiske operatören MTC med $71/anv/mån. Lägst ARPU har Hutchison i Sri Lanka med intäkter motsvarande $2,83/anv/mån.

Är det nån som minns Telia-reklamen från mitten av 90-talet där man gick ut med att år 2000 skulle alla svenskar ha en mobiltelefon? Jag måste med skammens rodnad erkänna att jag tyckte det lät lite väl fantastiskt men dom fick rätt.

About

Peter Sandberg är en serieentreprenör som bland annat grundade Funplanet som var en av Sveriges ledande webbsajter under slutet av 90-talet. Peters senaste projekt är Megalessons.com

Comments

  1. Och det betyder så klart enorma möjligheter för all form av digital media. Inte minst musik: http://picky.be/blog/musikframtid/360-degrees-4-real/

Speak Your Mind

*

Google+