Höjden av framgång är att skapa ett verb!

Kom på mig själv idag att använda ett verb jag aldrig använt tidigare. Jag bad en kollega “Spotifiera” Rolling Stones låt “Under My Thumb” för det är så grymt skön låt och min kollega höll på att drunkna i depprockträsket. Spotify är en ny svensk musiktjänst som ännu inte lanserat. Jag råkar ha turen att kunna betatesta den tjänst. Denna tjänst är så stor att den redan att den ändrat mitt beteende. Jag konsumerar nu säkert 80% av min totala musikkonsumtion via Spotify. Ja den är nu en så integrerad del av mitt liv att jag numera även verbifierar deras namn när jag vill att mina kollegor skall lyssna på någon låt.

Ett annat lysande exempel på verbifiering är Google. Jag tror du nästan varje dag använder ordet “Googla” och du tänker inte ens på att det är ett verb!

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Trackbacks

  1. […] Disruptive: Höjden av framgång är att skapa ett verb. […]

Speak Your Mind

*