Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Kaniner och Affärsideer!

john steinbeckImorgon är första dagen i mitt entreprenörsliv 2.0 och jag fick en anteckningsbok av några av de kollegor jag jobbat nära på sistone. En anteckningsbok, svart och i ett lagom format. Dagen efter använder jag anteckningsboken för första gången på bussen för att skriva dagens “att göra lista” (tänker alltid igenom min dag) då ser jag att de faktiskt skrivit i boken och det är ett fantastiskt litet citat från John Steinbeck, ni vet, snubben bakom Vredens Druvor och Möss och Människor.

“Ideas are like rabbits. You get a couple and learn how to handle them, and pretty soon you have a dozen.”

Jag tycker det är lite mysfaktor i detta, att se sina affärsideer och tankar som små kaniner som man försöker behärska! Det är också helt sant, ideer är verkligen som kaniner, de förökar sig i ett rasande tempo. Här kan ni läsa om mina och Peters små kaniner

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Comments

 1. Henrik Ahlen says:

  Ja, Steinbecks kaniner är en klassiker!
  Här är några till på samma tema:

  ”Getting ideas is like shaving;
  if you don’t do it every day, you’re a bum.”
  – Alexander Kroll

  “I can’t understand why people are frightened of new ideas. I’m frightened of the old ones.”
  – John Cage

  och min egen favorit, som ju handlar om brainstorming, nätverkande och Give To Gain:

  ”Many ideas grow better when transplanted into
  another mind than in the one where they sprang up.”
  – Oliver Wendell Holmes

 2. Jag kommer använda dessa Henrik 😉

 3. Poppe says:

  Jag måste citera min kollega Tony som sa angående idéer som kaniner är att problemet är att man måste skjuta 90% av dem.

 4. Per @ pottodds.se says:

  Haha, vilken underbar tvist på ett från början så fantastiskt citat. Jag vet att Rudolf gärna talar i något underliga, men rättframma metaforer från gång till gång. Ett av hans mål i livet är att troligen att efterlämna sig åtminstone ett citat som överlever honom själv. För er som inte har tillgång till Rudolf och hans citat – även om hans citat är väl värda att lyssna till, det finns bara ingen som än så länge skrivit ned dem – och känner för att läsa lite andra genialiska citat, bör vända er till Oscar Wilde. Denna poet och författare har uttryckt några så fantastiskt bra citat som passar både för vardagslivets grå stunder som för floskler till yrkeslivet.

  http://www.quotationspage.com/quotes/Oscar_Wilde/

 5. Rudolf says:

  Nu blir man jämförd med Oscar Wild, bara det är ju ett arv!

  Så jag får väl bjuda på några då:

  “Umgås du med grisar, äter du grisars föda”
  “När tuppen e borta springer hönorna vilda”
  “Do what u love and the money will follow(denna e från Oprah)”

Speak Your Mind

*

Google+