Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Enkät för uppsats i entreprenörskap!

Faktum är att ganska få människor hör av sig till oss sådär bara. I förra veckan var det nästan 1200 pers inne på Disruptive. En eller två hörde av sig via mail till oss. Lyckligtvis är det fler som skriver kommentar. Det är Peter och jag tacksamma för! Idag har jag dock fått ett mail från en student som skriver uppsats i ämnet Entreprenörskap. Jag tänkte att ni vill nog alla läsa mina svar i denna enkäten så här kommer de:

Kön: Man
Ålder: 35
Företag: Mjukvara.se, MyMobile(ja det finns fortfarande en liten verksamhet kvar)

1. På vilket sätt är du entreprenör?

Jag har ingen lön och är helt utlämnad till min egen förmåga!(shit vad pretentiöst detta låter när jag läser igenom det men det var min spontana tanke när jag läste frågan)

2. Hur ser du på ditt bloggande, positivt/negativt?

Positivt-av tre skäl

1. Jag tycker att det är roligt

2. jag får träffa intressanta människor

3. Jag upplever att mina ord har betydelse för andra människor

Negativt av ett skäl:

En viss grad av bloggstress kan ibland smyga sig in.

3. Hur länge har du bloggat i samband med ditt entreprenörskap?

Jag upplever att jag varit entreprenör ända sedan jag slutade i finansbranschen år 2000 men bloggen är sedan augusti 2007

4. Märker du någon skillnad från när du började blogga mot idag?

Jag upplever att jag har någon typ av varumärke i vissa kretsar och därmed lite trovärdighet när jag möter människor från dessa kretsar. Jag finner också en viss själslig ro i att skriva ned mina tankar

5. Har bloggen hjälpt dig att få nya kontakter/skapa fler kunder?

Kontakter ja, kunder nej.

6. Anser du att blogga är ett effektivt sätt att nå ut till massan?

Nä, men att nå vissa utvalda grupper så är det ett bra verktyg.

7. Tror du att din entreprenöriella framgång skulle varit lika stor idag utan bloggen?

Den skulle varit mindre!

8. Har du fått fler/större erbjudanden från företag tack vare din blogg?

Nä!

9. Vad är målet med din blogg?

Making millions, making change

Alla ni andra entreprenörer som bloggar borde kanske svara på samma enkät och maila mig så sammanställer jag dem i en bloggpost. Vore kul att jämföra erfarenheter.

Och du kära student, jag hoppas detta hjälpte dig i dit uppsatsarbete. När du skrivit färdigt får du gärna maila mig slutsatsen så lovar jag att blogga om det!

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Comments

  1. Judith says:

    Intressant att läsa dina blogg-tankar. Även kul att du lyfter fram studenten!

    // fd lunda-student

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+