Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Hur mycket är ett domännamn värt?

Fick lite överraskande ett mail ang Mjukvara från Markus Jalmerot på RelevansAnalays. Markus har tidigigare jobbat för GetUpDated i London men driver nu sitt egna projekt, Lokaler. Marcus Jalmerot använder Mjukvara som case för att beskriva hur man värderar domäner. Markus uppskattar värdet på Mjukvara till någonstans mellan 175-200KSEK. Det är ganska generöst av Markus. Med risk för att skjuta mig själv i foten så tycker jag nog själv inte att Mjukvara är värd så mycket. I dagsläget är det bara en tunn affiliate sida.

Det är framtiden som är intressant. Min analys bygger på att det finns ingen spelare med trovärdighet som syns i detta segment, inte ens IDG bryr sig. Gör själv en sökning i google på alltifrån antivirus till mobilspel så ser du. Visst det finns enskilda aktörer med lika tunna affiliatesidor som jag inom ett visst segment, men ingen tar ett större grepp och försöker skapa en publicistisk produkt inom segmentet som bara jobbat genom nätet. Om någon skulle tvivla på trafikpotentialen är det bara att titta på Tommy som redovisar sina trafiksiffor öppet.

Jag är inte heller intresserad av att bygga en affiliatesida utan en mer publicistisk produkt där man nyttjar nätets möjligheter. I segmentet finns det gott om annönsörer, både svenska och internationella som behöver nå användarna på olika sätt. Att då välja affiliatevägen är att depricera värdet av sitt egna varumärke och trafik. En affiliatestrategi motiverar inte heller några större investeringar. All risk ligger ju då på mig!

En sak som jag kommer kontinuerligt investera i är min plattform. Jag ser mitt entreprenörsliv på nätet som lång och då är det värt att investera pengar i en plattform kontinuerligt eftersom den kommer användas i fler projekt i framtiden. Visst varje projekt kräver en viss anpassning men man kan säkert återanvända 80%. Denna plattform kommer också göra mig intressant som sammarbetspartner. Exempelvis Marcus Jalmerot själv. Enligt ryket äger Markus en massa domäner, fler än vad han orkar utveckla själv. Med min plattform skulle jag vara en intressant affärspartner. Markus har domänerna, jag har en plattform och andra mjuka strukturer att jobba med. I framtiden kommer det finnas bra utrymme att mötas affärsmässigt.

Sammanfattningsvis så är det mycker jobb kvar med mjukvara men positionen är intressant och segmentet, om man ser nätet/domäner/sökmotorer är väldigt intressant. I ett större perspektiv kommer mediakartan att ritas om av sökmotorerna och jag vill vara med i denna Disruptiva händelse.

Det vore också intressant att se Markus göra en egen analys av sin Hyra lokaler sajt enligt samma logik som Mjukvara.

Berätta för dina Vänner om Entreprenörskap
Created by disruptive.nu
About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Comments

 1. Sofie Jansson says:

  Hej! Jag heter Sofie Jansson och skriver en uppsats i ämnet ”Entreprenörskap” på Mälardalens Högskola i Eskilstuna. Jag skulle bli väldigt tacksam om du tog dig tid att bespara dessa frågor på enskilt dokument och skickar tillbaka det till mig så snabbt du kan. Detta kan självklart göras anonymt. Om du tar dig tid underlättar det för mig och mitt skrivande.

  Kön:
  Ålder:
  Företag:

  1. På vilket sätt är du entreprenör?

  2. Hur ser du på ditt bloggande, positivt/negativt?

  3. Hur länge har du bloggat i samband med ditt entreprenörskap?

  4. Märker du någon skillnad från när du började blogga mot idag?

  5. Har bloggen hjälpt dig att få nya kontakter/skapa fler kunder?

  6. Anser du att blogga är ett effektivt sätt att nå ut till massan?

  7. Tror du att din entreprenöriella framgång skulle varit lika stor idag utan bloggen?

  8. Har du fått fler/större erbjudanden från företag tack vare din blogg?

  9. Vad är målet med din blogg?

  Skicka till [email protected]

  Tack för din medverkan!

  Mvh Sofie Jansson

Speak Your Mind

*

Google+