Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Affärside för FRA!

Debatten om FRA pågår för fullt trots att beslutet är fattat. Jag har svårt att förstå den klyftan som verkar finnas mellan medborgarna och politikerna. Varför tar man denna kampen mot de som satt dem till makten.? Nåja, hela den här debatten gör ju att fler blir medvetna om hur viktigt det är att skydda sin kommunikation mot avlyssning. Detta är ett problem för FRA. Deras övervakning blir mindre effektiv. Nåja, tur för FRA att det finns entreprenörer. Entreprenörer är nämligen väldigt duktiga på att lösa problem kostnadseffektivt. Här får FRA en affärside om hur de skall kunna öka effektiviteten i sin övervakning. Mer bang for the buck så att säga.

Svenska medborgare kommer börja använda anonymiseringstjänster, tex proxytjänster som Surfa Hemligt, i mycket större utsträckning och många av dessa tjänster ägs av driftiga människor. Dock har dessa tjänster alltid lite befunnits sig i någon typ av gråskala vilket gjort att de har haft svårt att nå den breda marknaden. Därför borde FRA bygga dessa tjänster, dessutom bygga dem seriöst och bra. Man bör också ha en mediabudget på ca 10 MSEK för varje för att bli top of mind genomnationell TV reklam. Sedan kopplar man bara sin övervakningskabel till dessa tjänster. Voila, man slipper uppta värdefull datakapacitet för att komma åt information. En ny dator kostar säkert 100 MSEK att köpa in. I det perspektivet framstår denna ide som ganska billig

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Comments

 1. Karl Roos says:

  Bra idé, när jag först läste rubriken i min RSS läsare “Gratis affärside till FRA” så trodde jag det var något i stil med “sälja information om våra medborgare till Ryssland” typ. Men det här var grymt mycket smartare!

 2. Appropå anomyniseringstjänster har jag hört ett muntligt rykte att BahnHof skall lägga om hela sitt nät (lägga kablar utomlands) så att det skall bli omöjligt för FRA att avlyssna det?

  Någon som vet mer om detta? Skyddar det dem med BahnHof från FRA eller hur funkar det?

 3. Rudolf says:

  Bostad:

  Ja, det jobbet har redan påbörjats skulle jag tro. Dock är jag osäker på hur mkt mer skyddad man blir om man sitter i sverige. passerar trafiken gränsen, ja då, är du lyssnad på!

  Du kan inte skydda dig till 100%. Däremot kan du använda olika typer av krypteringstjänster och anonymiseringtjänster som gör det mkt svårare för FRA att få koll på dig!

 4. Sven-Göran says:

  FRA kommer aldrig att göra detta, de är inget tjänsteföretag. Men det är en bra idé

Speak Your Mind

*

Google+