Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Videopitcha eller dema ditt företag eller projekt på Disruptive!

Jag och Rudolf får också ofta pressreleaseliknande mejl där avsändaren ifråga hyser förhoppningen om att vi ska skriva en blänkare här på Disruptive. Problemet är att det är så fasansfullt tråkigt att citera en pressrelease. Jag och Rudolf skriver bara om sådant vi är genuint intresserade av och om någon vill få oss intresserade av vad de sysslar med måste dom hitta ett personligare sätt att engagera oss på.

Samtidigt vill vi gärna hjälpa startups på alla möjliga sätt. Därför uppmanar vi nu Sveriges alla startups att skicka in sina egna Videopitchar eller produktdemos!

Nåt som är oerhört viktigt för en entreprenör är att på ett klart och tydligt sätt kunna förklara vad ens företag sysslar med. Detta är viktigt vare sig du ska skaffa riskkapital, attrahera talanger eller sälja till kunder. På engelska kallar man det för “pitch” och det är närmast vedertaget nu att på svenska säga pitcha.

Att pitcha eller dema något på video har blivit mycket vanligare under senare år men där känns det som att amerikanarna ligger före oss svenskar. Vi vill se fler svenska videopitchar helt enkelt, vi vet att ni kan! Visa upp resten av Sverige vad ni sysslar med och vad ni erbjuder för något.

Gör en video, ladda upp på YouTube, Blip.tv eller liknande tjänst och skicka länken till oss. Låt skaparkraften flöda, underhåll oss, informera oss och roa oss. Låt inte videon vara för lång, det räcker med max 2 minuter för en företagspitch. En produktdemo får vara längre men inte mer än 5 minuter.

För att ni inte ska vara rädda att framstå som urusla pitchare så embeddar jag min egen högst amatörmässiga speedpitch inför Telecom Italias sverigebesök i början av sommaren. Jag fick bara en minut på mig att berätta om Moyumes förträfflighet för ett par trötta men trevliga Italienare.

Denna är lätt att slå och jag kommer säkert att få skämmas länge för den. Nu har jag lagt ribban så låg att min farfars far kan hoppa över den med rullatorn! Sätt igång och gör era egna!

Era videolänkar skickas lämpligtvis till info [at] disruptive.nu.

 

About

Peter Sandberg är en serieentreprenör som bland annat grundade Funplanet som var en av Sveriges ledande webbsajter under slutet av 90-talet. Peters senaste projekt är Megalessons.com

Comments

  1. Adam says:

    Nej! Du bröt ju när förhandlingen började, eller? Kan hända att jag eller kollegan skickar en video om någon vecka när vårt lilla barn ska få se webbens ljus.

    MVH

  2. Mikael Pawlo says:
  3. Rudolf says:

    Jag gillar den här iden. Jag skall köpa en videokamera och låta folk jag möter pitcha..kommer skapa lite stress i mina relationer men det är kanske bara positivt 😉

  4. Linnéa says:

    Spännande idé! 🙂

  5. Patric says:

    Tjena Disrupters!

    Och till vilken e-mail adress skickar man länkarna?

    Här är våra:

    http://www.youtube.com/watch?v=1hzbCtkURgk
    http://www.youtube.com/watch?v=at60XvqatLc&feature=related

  6. Poppe says:

    Ooops, har lagt in mailadressen i inlägget. Tack Patric för påminnelsen.

  7. Tomas says:

    Hej

    Super bra idé

    Här kommer några av min länkar;

    YouTube
    http://www.youtube.com/profile_videos?user=SwedenMobile

    BlipTv
    http://tomasb.blip.tv/#859452

    Har även testat blogtv.com som är ett bra verktyg för enkel livsändning dock inte super kvalitet.

    / Tomas

Trackbacks

  1. […] Disruptive via din RSS-läsare RSS feed. Rock on!Det var några som lyssnade till mitt upprop för några dagar sen om att skicka länkar till sina […]

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+