Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Xtranormal – skriv din egna film

Snubblade över en sjukt rolig tjänst idag som jag bara var tvungen att göra ett inlägg om. Det är tjänsten Xtranormal.com där man snabbt kan skapa små animerade filmklipp. Det finns redan flera sådana tjänster varav svenska Animasher är en av de senaste. Men i Xtranormal rendreras figurerna i filmen till Legoliknande figurer vilket ger ett väldigt proffsigt intryck.

Tjänsten är än så länge i Beta och det finns givetvis flera funktioner man skulle vilja se innan man kan skapa ett fullfjädrat mästerverk. Bla en sån enkel sak som att kunna lägga in en introscen med filmtitel. Dock är tjänsten så enkel att använda att jag föll pladask. Du bygger dina scener av små block där du via ikoner ger instruktioner till dina virtuella “skådespelare”. Instruktionerna utgörs av gester och mimik. I blocken skriver du också in vad din karaktär ska säga. Efter ett par minuter känner man sig som en märklig blandning av regissör och programmerare. Antagligen det närmaste jag någonsin kommer att komma att få leka gud ;-).

Du kan hela tiden köra previews på ditt alster varpå din sekvens genereras på ett par sekunder. Hela tjänsten är givetvis webbaserad och verkar funka i de flesta browsrar. När du är klar klickar du på knappen “It’s a wrap” varpå filmen sparas och du kan sedan lägga in den på din egna sida.

Nedan är min egna lilla promovideo för Disruptive:

Jag gillar verkligen denna typen av tjänster där man ger mig möjligheter att skapa något som inte har varit möjligt för mig tidigare, antingen på grund av min okunskap eller brist på resurser. Det är en slags demokratisering av funktionalitet som tidigare endast varit förbehållet proffs. Detta sker inte bara inom filmområdet utan även inom områden som att bygga hemsidor, spelprogrammering, widgetprogrammering och andra områden.

Vi är alla kreativa, dock hindras vi att uttrycka vår kreativitet pga bristande tekniska kunskaper. Tjänster som Xtranormal låter oss få utlopp för den kreativiteten.

About

Peter Sandberg är en serieentreprenör som bland annat grundade Funplanet som var en av Sveriges ledande webbsajter under slutet av 90-talet. Peters senaste projekt är Megalessons.com

Comments

 1. Hans says:

  Tack,

  För att du frågade varför jag inte hade någon blogg till den. Nu har jag gjort klart det koncept jag hade tänkt. Det besvarar tror jag också din fråga kring varför jag inte lade den på subdomän (krångligare med Blogger).

  Om det visar sig vara ett vettigt koncept återstår att se. Egentligen har jag inte sett någon som tänkt lika men åtminstone tror jag att det blir en god hjälp för att organisera arbetet för egen del. Och det är viktigt.

  Ska ordna en tack länk till dig från bloggen.

 2. Rudolf says:

  Hans:
  Det är kul när man inspirerar en bloggare till att börja blogga

Trackbacks

 1. Lilla Gubben dansar Lilla-Gumman-dansen! says:

  […] – Fler XtraNormal-filmer att titta på: disruptive.nu och på […]

 2. Traveas first commercial « The Traveas blog says:

  […] while ago I read a post by Peter “Poppe” Sandberg on Disruptive about a new cool web based service to animate your own movies. Poppe described the service […]

 3. […] honom med att skriva några fantastiska saker de kommande veckorna. I veckan bloggade Peter om en grym webapplikation där du kan göra filmer enkelt. Jag är stolt över att säga att jag fick Bengt-Arne Vedin att gästblogga hos oss om hur man kan […]

Speak Your Mind

*

Google+