Videos för entreprenörer!

Tjoho vad glad jag blev när jag mer eller mindre snubblade in på ecorner, Stanfords entreprenörshörna. Där hittade jag nämligen en riktig liten guldgruva för alla oss entreprenörer i form av över 1200 videos och podcasts från mer än 200 gästföreläsare i ämnet entreprenörskap på Stanford.

Sajten är som en nischad youtube för entreprenörer och även om den ser väldigt stel och corporate ut så är den riktigt bra upplagd. Det geniala dom gjort är att klippa upp alla föreläsningar till mindre delar på mellan 1 till 8 minuter. Varje del är kategoriserad och taggad vilket gör allt väldigt överskådligt och lättåtkomligt.

Det jag saknar är möjligheten att kommentera men det är möjligt att det går om man reggar sig. Titta på alla videos är dock inget problem och uppenbarligen använder sig Stanfordlärarna flitigt av sajten genom att ge elever i uppgift att kolla visa videos eller lyssna på vissa podcasts innan en viss lektion skall hållas.

Varje videosnutt har en kort  beskrivning som man läsa igenom för att få en klar uppfattning om vad som avhandlas och alla avsnitt är dessutom transkriberade, dvs man har skrivit ned allt tal som text. Fullständigt briljant! 

Bland talarna återfinns Larry Page, John Doerr, Carly Fiorina och Vinod Khosla samt många fler. Jag kan kanske gräma mig över att inte gått på Stanford men det känns onekligen bekvämt att kunna sitta hemma i soffan och få ta del av dessa fantastiska människors kunskaper på detta sätt.

About

Peter Sandberg är en serieentreprenör som bland annat grundade Funplanet som var en av Sveriges ledande webbsajter under slutet av 90-talet. Peters senaste projekt är Megalessons.com

Comments

 1. Fantastisk bra tips! Jag som hade tänkt att motionera idag, nu blir det granterat en hel dag framför datorn istället 🙂

 2. Vilken resurs! Tusen tack för tipset.

 3. Tack så jätte mycket för tipset. Nu är helgen räddad! 😉

 4. Bra sajt! Visar ju att transkriberade videos är framtiden för sånt här innehåll, vilket jag predikat om ett tag nu!

 5. Nice, som vi brukar säga på ren göteborska,
  Kul Christian att få byta några ord under Ön- middagen i kväll, misstänker att jag kommer se till att lite fler bloggare hittar in till dig, SkarpÅre affärs och produktutvecklare studenter på Mittuniversitetet ser ut att kunna finna mycket matnyttigt här.
  Uppskattar att du visar nätvägen till Standford.
  Vore kul om du ville vara med att bidra till den styrkebaserade revolutionen i den svensktalande delen av världen, och låta jantelagen glömmas bort för evigt.
  Lite inpiration för ditt fin fina arbete med denna blogg finner du säkert på http://www.styrkebaserad.org

  Uppskattning från daniel

 6. Tjena…

  Tack för tipset..

  Kunskap är makt..

  Mvh

 7. verkar som vi kommer se mer av dig på ön Daniel 😉

 8. Bästa tipset på länge. TACK!

  / Någon som emellanåt saknar spännande föreläsningar från universitetet (syftar då främst till Leif Edvinsson (http://www.talarforum.se/leif.edvinsson) och andra eldsjälar).

Trackbacks

 1. […] du frossa i ännu mer entreprenörsrelaterade tal kan ni kika in på ecorner som jag hittade via Disruptive för ett par dagar […]

 2. […] mer om Ecorner på Disruptive.nu eller gå direkt till […]

 3. […] var tsId=242; document.write(”); Föregående: Videos för entreprenörer!| […]

 4. […] Poppe på Disruptive.nu tipsar om Entrepenörsfilmer. […]

Speak Your Mind

*