Man måste utsätta sig för innovation!

För er som sett videon om Disruptives födelse så inser ni att Disruptive inte var så planerat. Det var en spontan grej på Peters balkong som ledde oss dit där vi är idag. Bloggandet var för mig något helt nytt men genom det kan jag, bland annat, prova en massa saker. Minsta lilla ide är ju bara några timmar borta från sitt första test. Sidan om affärsideer, Lakk, UPS och mycket mycket mer är tankar jag fick som jag kände ett behov av att testa mot verkligheten. Alla med olika resultat, olika händelsekedjor, olika oväntade slutmål.

Min webkompis Jocke(som inspirerade mig till rubriken) har samma historia att berätta om sin startportal, DinStartSida. Han ville driva trafik till sin programvarusida, Programcentrum(lite omständig tanke men som sagt man skall utsätta sig 😉 ). Funkade sådär men när Jocke behövde en kalenderfunktion till sig och sin fru och även bestämde han sig för att även göra denna funktion publik på DinStartSida. Det var då det hände. Trafiken började strömma till.

Faktum är att ha en blogg är ett enkelt sätt att testa olika saker. All innovation behöver inte vara kopplad till teknik. Ord i kombination med tankar och ideer är fortfarande något som har stor effekt på människor. Det mesta i ordsegmentet är fortfarande något som ännu inte är uppfunnet.

Någon som vill berätta om sina små testar av ideer i kommentarsfältet? Lyckade som misslyckade?

Och nu till Julklapparna, Hjalmar har förtjänat en klapp för han skapade årets dialog på Disruptive. Tack Hjalmar!

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Comments

  1. Vikten av att testa olika saker har jag för mig att en av de stora projektledarna för AXE-växelns framväxt – BG Magnusson – kan skriva under på (tyvärr sedan länge bortgången). Har för mig att BG betonade vikten av att testa olika saker för att kunna leda stora projekt på ett bra sätt.

    Bengt-Arne Vedin har skrivit om honom hans lärdomar och massor av andra spännande saker kring detta enorma ingenjörsprojekt i boken “Teknisk Revolt”

Speak Your Mind

*