Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Innovation är inte alltid en planerad process

Jag har pratat om innovation tidigare, att det i många fall är en slumpmässig process. Exempel på detta är denna videon. Det är en av Flickr:s grundare som pratar om hur Flickr kom till!

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Comments

 1. Nils Hannerz says:

  Faktum är att viss forskning verkar visa på att en strukturerad process sällan leder till de mest lönsamma idéerna. Kolla Democratizing Innovation av Eric von Hippel. Den finns att ladda ner här: http://web.mit.edu/evhippel/www/books.htm.

  Hippel berättar om att när deras team har utgått ifrån företags historia och tittar på de mest framgångsrika innovationerna så hittar de sällan ursprunget i en strukturerad innovationsinsats. I så fall borde ju pärmarna och dokumentationen stå där på det sätt som strukturerade processer kräver. Däremot hittar de ofta kunder som har akuta behov av vidareutveckling. Spännande!

 2. Rudolf says:

  Tack Nils

  Det var en riktigt bra kommentar!

  hjärnan är inte så strukturerad egentligen. Den tänker inte linjärt.

  Samtidigt är det ju så att tex medicinsk forskning kräver struktur, men å andra sidan, själva processen fram till läkemedel är inte innovation, utan bara kvalitetstestning. Innovationen sker redan innan fas 1.

  Eller vad tycker du?

 3. Nils Hannerz says:

  Jag håller med!

 4. Daniel says:

  Var på föreläsning igår inom Venture Cup där föreläsaren försökte förstöra myten om glödlampan som bara tänds och vips så finns där världens bästa affärsidé. Med olika exempel fick han faktiskt fram att det är själva genomförandet och flexibiliteten i arbetet som ger de mest lönsamma projekten.

  Apropå läkemedel; 1996 var Astra Zenicas medicin Losec världens bäst säljande läkemedel. Forskningen började redan 1966 och lades ner 5 gånger.

 5. Rudolf says:

  Daniel:

  jag brukar säga att en affärside är en råvara som måste raffineras tillsammans med en kund. Först då uppstår ett värde.

Speak Your Mind

*

Google+