En samarbetsökmotor!

samarbetsekorreNätet är ett forum för mig. Ett stort torg där massor med aktörer möts kring olika behov. Privatpersoner, företag, organisationer möts, diskuterar, relaterat, propagerar. Detta forum har starka sociala inslag. Det är precis som ett torg år 1750, strax innan den industriella revolutionen påbörjas. Det handlar om människor, människor som möts och pratar med varandra.

Detta starka sociala inslag överraskade mig i mitt och Peters Bloggande men jag har tagit det till mig. Jag är väldigt nätsocial även om jag inte är med i ett forum eller twittrar. Jag har mött hundratals människor genom disruptive. Inte alltid fysiskt men det är ändock möten. Många av dessa har jag samarbetat med, på olika plan. Både ytligt och djupt över tiden. Allt tack vara disruptive och detta forum vi kallar nätet.

Dessa samarbeten har gjort det lättare för mig att nå mina mål, lära mig saker och lära känna människor som jag vill ha i mitt liv. Allt detta på en nivå som jag aldrig upplevt tidigare. Inte ens när man jag pluggade lärde jag känna så många nya människor, gjorde så mycket, interagerade så mycket. För mig är bloggen och nätet verkligen en hävstång i att skaffa och hantera stora mängder relationer. Allt till stor nytta för mig och för de människor jag interagerat med.

Det är i detta ljuset ni skall se min diskussion kring samarbeten. Att människor kan mötas och göra saker tillsammans. Men det finns några problem. I ärlighetens namn måste jag ju säga att jag misslyckats en hel del också och eldat många timmar. Jag försöker därför göra det lite lättare för er att lyckas med samarbeten. På sikt tror jag att om jag hjälper er, så kommer jag också få det lättare. Om inte annat så kommer jag ha rätt roligt på vägen ;-). Jag tror också att 2009 är samarbetets år, inte lågkonjunkturens år.

På disruptive finns det en sida som handlar om de personer som personligen angett för mig att de är intresserade av samarbeten. Det är ett 20 tal personer(Jag hoppas såklart fler är intresserade). Dessa personer är duktiga på olika områden och för att det skall vara lättare att hitta rätt person, har jag byggt en samarbetssökmotor som ni finner nedan och på sidan sidan som beskriver de som är intresserade av samarbeten.

 

Såhär använder ni samarbetsökmotorn: Om du tex är intresserad av någon som kan något om Twitter. Då skriver ni in det ordet i sökfältet och de personerna som skrivit om Twitter och som angett att de är intresserade av samarbeten, de kommer då visas och ni kan enkelt kontakta dem för frågor eller vad nu ert syfte är. Det har nog aldrig varit enklare att hitta samarbetspartners.

Om ni nu känner att detta är en bra grej och vill vara med, då mailar ni mig, Rudolf kanelbulle disruptive.nu och skriver lite om er, vad ni kan och vad ni vill samarbeta kring. Ange också blogg och företagshemsida så ser jag till att ni kommer med i disruptives samarbetssökmotor!

Bilden tillhör Mandj och är publicerad under CC

Vill ni själva lära er bygga en sökmotor kan ni titta in på Mjukvara.se som har en snabb guide i sökmotorbyggande

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Comments

 1. Christian: Härligt initiativ. Tipsar folk jag vet behöver samarbeten. Du kan nog skriva upp Bild och foto som behöver kunniga skribenter om foto.

  Förresten testa Imagecodr… http://bildochfoto.se/2009/03/18/imagecodr-lagg-enkelt-upp-foto-fran-flickr-pa-din-blogg/

  Enkelt och snyggt att lägga upp bilder med CC på din blogg…

 2. Visst, alla söker samarbete i olika former …
  http://www.abc.se/home/abc-blogg/?p=205
  ska bli spännande att se vad som händer med
  den “traditionella/formalistiska” föreningen …

 3. Rolf:

  Det var en väldigt bra lista. Dock saknar den url:er?

  Nu kan du bygga en sökmotor som indexerar alla dessa 😉

 4. Kim Ängalid says:

  Bra grejjer Christian, mer sånt! PR: http://www.kim.angalid.se/post/2009-ar-samarbetets-ar.aspx

 5. Det är bara så rätt! 😀

 6. Tack tack Karin!

 7. Rudolf:
  Sökmotor – absolut men bara genom att klicka på fliken “Samarbete” i rubriken så kan man hitta lovande möjligheter som är värda att jobba på 🙂
  Som nu Carl på jobbdator.se, ett riktigt sännande koncept …

 8. Kanske ngt för klubben Rolf. typ lägga upp medlemmarnas sidor och göra dem sökbara, precis som de som är intresserade av samarbete här?

 9. Riktigt snyggt exempel på samarbete: http://www.youtube.com/watch?v=U8CIOtbkdFs

 10. Anna

  jag håller inte med dig. Fackförbunden har en massa lagstadgade rättigheter som vanliga människor inte behöver för att samarbete.

  Man kan säga att kollektivavtalen är legalt dopade och de har knappast med frivillighet att göra

  Hur länge tror du Kollektivavtalen skulle finnas utan LAS eller MBL.

  jag vill lyfta fram människor som vill samarbeta av sig själva, inte i en struktur påtvingad av andra

  Jag är för fackförbund men som frivilliga organisationer och frivilliga samarbeten. När man behöver legalt dopa dem som man gjort i Sverige säger man också att samarbeten kan inte uppstå mellan människor utan legal hjälp och det är ngt som inte tillhör min världsbild!

Trackbacks

 1. Sandra Jakob - om journalistik, medier & bloggar » Blog Archive » Dagens bästa - 2009/04/14 says:

  […] En samarbetsökmotor! […]

Speak Your Mind

*