Jag, Entreprenör

Idag läser jag via Jerrys Silwers flöde, Göran Widhams post “Jag, Makthavare“. Den handlar om makt och sociala medier. Att makt tilldelas man av någon annan och om man delar mycket, tex genom bloggande så tilldelas man makt och förändringsförmåga. Så här skriver Göran och de orden borde ni läsa. De berör

“Ingen människa är betydelselös. Ingen människa är maktlös. Bloggandet och användandet av de sociala medierna eller för den delen hela internet som ett ställe för opinionsbildning och idéproduktion individuellt eller i grupp är en förstärkare. Den makt som alltid funnits i oss människor att ta ansvar för våra egna idéer och tankar om hur vårt eget och vårt gemensamma liv ska gestalta sig, den har fått en ny kanal. Det finns nya vägar ut ur den självpåtagna maktlösheten. Det finns en ny arena att be om andra människors stöd, bifall eller samarbete. När du får någon av dessa saker så får du makt, tillsammans bygger ni en maktbas som om den blir stor nog kan påverka folks tankevärld, folks uppfattningar och i sista ändan deras beslut. Det är så man gör.”

Lek med tanken att ni bytar ut “bloggande” och “sociala medier” i detta stycket och ersätter dem med ord som “entreprenör” och “entreprenörskap” . Betydelsen är nästan detsamma. Göran fångar betydelsen av den sociala revolutionen men också själen i entreprenörsrevolutionen som pågår. Dessa två makrohändelser är förknippade med varandra för de gör samma sak för den enskilda människan. Individen kan äntligen bli fri och skapa sitt egna öde. Det är av precis de skälen som Göran anger som jag hänger mig åt att försöka skapa saker om än i det lilla det är också därför jag bloggar. För när jag delar, då kan jag påverka min värld.


About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Comments

  1. Vilken bra tolkning av min text. Jag läser den med nya glasögon och inser att det är i skärningspunkten mellan min roll som entreprenör och bloggare/politiskt engagerad som min tro på nätet och samhällsförändring bor.

  2. Kul att kunna visa en dimension till!

Trackbacks

  1. […] Jag, Entreprenör-läs Görans inspirerande text om nätverksamhället […]

Speak Your Mind

*