Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Internet Discovery Day – Grädde Invest matchar entreprenörer med investerare

Den 25e januari har Grädde Invest lånat bottenvåningen på Skandias gamla huvudkontor på Sveavägen 44. För att hålla Internet Discovery Day mellan kl 13 och 23. Då ska bolag och entreprenörer matchas med investerare för att öka farten framåt för svenska internetbolag. Dealen är gratis och superenkel:

Grädde drar dit massor av investerare, både VC och änglar. De ska mötas av intressanta start-ups.

Bolag som vill marknadsföra sig till investerare talar om att de vill göra det – det kostar inget. Vid ankomst får de tre meter byggpapp, färgpennor och tejp. Man hittar en bra plats att tejpa upp budskapet på. Det är montern.

På pappren ska man ange:

– Företagsnamn
– Vad man gör
– Vad man behöver för att lyckas
– Kontaktuppgifter inklusive twitteradress

Sedan ska Grädde se till att dessa företags behov matchas med rätt resurser. Det kan man göra både genom att själv bidra med resurser, eller genom att peka på resurser, därav twitteradressen. Grädde räknar med att entreprenörerna på detta sätt kommer att få fler kontakter med nödvändiga resurser än de kan få på något annat sätt.

I lokalen finns en tjusig amfiteater. Där kan man lyssna på intressanta föredrag. Har du något att säga? Hör av dig till Johan Jörgensen på Grädde, 20-minutersslottar delas ut till dem som kan göra det troligt att de förtjänar dem.

Det hela är väldigt un-conferenceish. Det kommer kanske att finnas kaffe. Kanske Internet.

Men toaletterna ska fungera och det finns el i kontakterna.

Sedan blir det fest på kvällen!

Det är dessutom sista chansen att se de legendariska lokalerna – stället ska byggas om och bli framtidens kontor.

Anmälan via Facebook:

http://www.facebook.com/#!/event.php?eid=182003745143187

Vi syns där!

About

Peter Sandberg är en serieentreprenör som bland annat grundade Funplanet som var en av Sveriges ledande webbsajter under slutet av 90-talet. Peters senaste projekt är Megalessons.com

Comments

  1. Erik says:

    Synd att man inte är i Sverige. Det hade varit väldigt intressant att gå dit och bara andas in entreprenörslusten 🙂

  2. Rudolf says:

    Säger samma sak som Erik, hit hade jag velat gå. Åker dock utomlands ett tag för miljöombyte!

  3. Marie Sundström says:

    Kul! Ser fram emot detta, ska tipsa alla med grymma idéer!

  4. Mycket intressant! Ska tipsa våra internet-och mediabolag!

  5. Niss Jonas says:

    Vi kommer!!!

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+