Internet-Inte som andra revolutioner…

De flesta historiska revolutioner är startade av några få även om man nästan alltid hänvisar till dem som “Folkets” revolutioner. Ryska revolutionen utspelade sig främst i Leningrad och Moskva. Folket ute i det vidsträckta ryska riket var fullt upptaget med att försörja sig eller överleva ww1. Jag tror också att om man frågade den genomsnittliga ryska bonden 1917 om iden att staten skulle äga allt utom kläderna på kroppen och att religion var en drog som man skulle avgiftas ifrån, hade bonden  nog tyckt att det var en “sådär” ide. Det är segraren som skriver historien och man hänvisar till Folket för att förbättra legitimitet på sina oftast mindre snygga handlingar.

Internet som revolution(världsomvälvande händelse) är annorlunda. För internet är drivet av alla, för alla. Alla kan välja att vara med. Idag finns verktygen för att påverka, bygga och förändra internet och dessa verktyg är  tillgängliga för alla och likaså kunskapen att hantera verktygen. Idag behöver du inte ens en dator då din telefon kan vara ett fullgott substitut. Detta är en stor anledning till att jag verkligen älskar  internet och den världsomvälvande upplevelse jag får uppleva, i min tid på jorden.

I höstas höll jag en föreläsning om Google och verktyg för att förstå sökaren på Suniweb. Föreläsningen är +30 min men jag valde att klippa ut introt, då jag pratar precis som detta, varför Internet är annorlunda än de flesta andra revolutioner och en världsomvälvande händelser i mänsklighetens historia . Jag tycker den är värd 2,20 minuter av ert liv då det är en bra historia.

(Eftersom jag pratar om Google använder jag ordet  “Google”, men ni kan byta ut det mot “Internet”)


För er som har 35 minuter och vill lyssna på hela föreläsningen så finner ni den här

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Comments

  1. Trevligt föreläsning. En hel del grundläggande saker men ändå intressant.

Speak Your Mind

*