Har du koll på dina Bildsökningar för ditt Varumärke?

Finn minst tre fel…

Fler märkligheter?

I detta fallet råkar SAS ha samma namn som Storbritanniens antiterroriststyrkor. Kanske inte allmänt spridd kunskap så eventuella googlare kan nog höja på ögonbrynen när man ser denna sökningen.

Såklart är det kanske inte så många som bildgooglar varumärken. Ett eventuellt problem här, skall nog vara på marknadschefens b-priolista. Exemplen är ändå värdefulla. Det är nämligen betydligt lättare att få till en bild att ranka här, tex om någon gör en nidbild. Exempelvis skulle veganer lätt kunna förstöra hela Scans bildsök med bilder från deras slakterier, eller varför funderar inte Svenska Freds att fylla google.com:s bildssök med störtande Jasplan? Ibland krävs det att bara en människa blir tveksam för att stort lass skall stjälpas.

Känner du till några intressanta bildsökningar, lägg gärna en länk i kommentarerna!

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Comments

 1. En kollega på jobbet tipsade om landsök som också kan ses som varumärke (turism etc). Testa att söks på Finland så får man bilder med fördomar om finnar. Sweden är bättre, det var faktiskt ännu mer blonda tjejer i resultatet tidigare.

 2. Jonas
  För Sweden såg sökningen ganska trevlig ut
  http://www.google.se/search?hl=sv&biw=1280&bih=581&gbv=2&tbm=isch&sa=1&q=sweden&oq=sweden&aq=f&aqi=g10&aql=1&gs_sm=e&gs_upl=7670l8524l1l8765l6l5l1l0l0l0l167l494l1.3l4l0

  Dock är det nog så att det ofta skapas bilder vars filnamn innehåller “sweden ” så det är säkert ganska hög förändringstakt

  Även Finland ser ganska snäll ut idag
  http://www.google.se/search?tbm=isch&hl=sv&source=hp&biw=1280&bih=581&q=finland&gbv=2&oq=finland&aq=f&aqi=g10&aql=1&gs_sm=e&gs_upl=1328l2321l0l2502l7l6l0l1l1l0l232l721l0.4.1l5l0

 3. Ett exempel är tvåstjärniga restaurangen Noma (känsliga bör kanske inte kolla). Men jag själv skulle ju inte vilja ha sådana bilder dyker upp när folk googlar efter mina rätter. Vet inte om det skadar varumärket så mycket dock, bara mest högst opassande bilder när man är sugen på att kolla läckra rätter.

 4. Ja, lite tragedi där faktikst
  http://www.google.se/search?hl=sv&sugexp=kjrmc&cp=4&gs_id=3&xhr=t&q=noma&gs_sm=&gs_upl=&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&biw=1280&bih=552&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi

  Tack Victor

Speak Your Mind

*