En entreprenör i Norrland och skillnaden mellan Övik och Sundsvall

ÖrnsköldsvikNär Christian frågade mig om jag ville blogga på Disruptive.nu var det en berättelse som genast poppade upp i huvudet. För 17-18 år sedan träffade jag min första riktiga serieentreprenör. Han hade dessutom systematiserat själva serie-delen. Han inte bara startade och sålde företag, han hade en process för det.

Jag vill inte påstå att jag förstod särskilt mycket på den tiden, av något alls. Vad jag fattade däremot var att den här mannen hittat något smart. Jag tänkte att jag skulle berätta om hans metod som är så enkel att det gör ont. Så här gick det till:

Lokalt entreprenörskap, systematiserat

Örnsköldsvik är klart mindre än Sundsvall, annars har städerna ganska stora likheter. Det gör att det faktiskt går att jämföra dem ganska bra och det var det som gjordes. Vi har här en person som startat och sålt ett antal företag vid tillfället då han precis sålt ett. Då sätter han sig helt enkelt med Gula Sidorna (internet var inte riktigt vad det är nu) och jämför. Vilka typer av företag finns i Sundsvall men inte i Övik? Inga tryckerier i Örnsköldsvik? Fint, då startar vi ett tryckeri då.

About

Magnus Bråth är en svensk sökmotoroptimerare för tillfället bosatt Övik. Magnus arbetar på vardagarna heltid med SEO och har fingrarna i en rad svenska startups. Framför allt är det företaget Brath som upptar tiden.

Comments

  1. Svårare än så behöver det faktiskt inte vara.

  2. Fler tryckerier så att det kan bli bättre priser tack! Just nu är det tokdyrt tycker jag.

Speak Your Mind

*