Den viktigaste bilden på Internet!

Konverteringstunnel

Vi har alla en agenda på internet. För ehandlare är den tydlig, man vill sälja. För disruptive är den mer otydlig men vi vill gärna ha reaktioner och delningar. Sedan finns det några miljoner agendor till, däremellan. Oavsett vilken agenda vi har och oavsett vilken önskan om handling vi vill att våra besökare och relationer skall göra måste vi förhålla oss till denna säljtunnel på något sätt.

Denna tunnel är inte ny. Den fanns långt innan internet. Skillnaden mellan då och nu är två. Dels behöver många många fler vara medvetna om den och tänka på den om de vill lyckas med sin agenda på internet. Det är också så att med internet blir allt så mycket mer mätbart. Du kan verkligen bryta ned din säljtunnel, analysera den och börja agera för att förbättra den oavsett agenda.. Alla verktygen finns därute, tillgängliga för alla, gratis.

Bild, CC,Topdog

Uppdatering 2013-12-04 Bilden tillhör mitt företag, Topdog.nu, det står dig fritt att använda denna så länge källa anges med länk.

 

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Comments

  1. Är glad att det blev den här tratten och inte AIDA. Håller verkligen med, speciellt kring mätbarheten. Inget tidigare medium har varit så lätt att mäta som det digitala. Svårigheten nu ligger förstås i att vad vad man ska mäta och det är väl tyvärr det som har legat lite som en bromskloss för både marknadsförare och inköpare de senaste åren.

Trackbacks

  1. […] AIDA för enkelt för internet? [disruptive.nu] 0 poäng | Postat oktober 29 av Erik Starck […]

  2. […] stenhårt fokus på avslut. Dina gärningar är nämligen hårt fokuserade till den sista biten av konverteringenstunneln och har du inte avsluten, gör du inte ditt jobb. Har man denna fokusen skiter du fort i sociala […]

  3. […] eller svar på våra frågor. Jag har tidigare hävdat att nedanstående bild är den viktigaste bilden för att beskriva internet. I denna bild har content en plats i konverteringsfunneln men frågan är om du som marknadsförare […]

Speak Your Mind

*