Såhär får du 100 nya Följare på Google Plus

Ingen kan ha missat att Google lägger ned stora resurser på att få sitt nätverk Google+ att flyga. Antagligen har du inte gjort det då det verkar gå lite sådär. Men om du fick 100 följare på Google+ tror jag du genast skulle tycka att det vore roligare(Googel också). Det finns också en specifik fördel att finnas på Google+ och att få andra att “Plussa” (heter det så?) ditt innehåll. När de som plussat sedan söker i Google och du har innehåll som passar dessa sökningar, är ditt innehåll/url prioriterat.

Använd Findpeopleonplus.com

Findpeopleonplus.com är en katalog över Google plussare där du kan söka på intresse. Katalogen innehåller ca 45 miljoner profiler. Säg att du som jag är intresserad av personer som är intresserade av “Internetmarknadsföring”. Det är bara söka på det ordet och i vänsterkolumen kan man enkelt välja land, i nedanstående fall “Sverige”. Du kan tom söka så djupt att du kan få fram svenska internetmarknadsförare som är intresserade av dating 😉 . Därefter kan du börja lägga till dessa personer i dina cirklar och troligen kommer de lägga till dig så ni kan börja prata och dela. Snart har du hittat 100 och eftersom Google+ är en såpass liten plats, kommer de flesta följa dig tillbaka.

 

 

Hur jag använder Findpeopleonplus.com?

Sökfunktionen i kombination med att Google+ är en väldigt öppen plats gör att jag tycker detta är ett grymt verktyg. Nackdelen är att Google+ är ett såpass litet nätverk i skandinavien men det är tillräckligt stort för att jag skall ha nytta av det. Exempel: Här under hösten kommer jag behöva hitta danska webmasters och SEO:are att byta länkar med. Sökningar på lämpliga ord som “SEO” och “Webmaster” där jag väljer danmark som land är då bra. jag kommer hitta tillräckligt många att interagera med.

Ett verktyg för alla som jobbar sociala medier

Jag tror att det ännu är ganska få personer som är ansvariga för sociala medier som idag arbetar med Google +. De flesta jobbar nog med Facebook men hade jag varit social media knegarare hade jag:

  1. Letat upp alla som jobbar med sociala medier i Sverige och följt dem.
  2. Spara detta verktyget till den dagen det kommer ett mail från chefen där ni ombeds även börja jobba med Google+.

Vill ni bara följa mig på Google plus?

Hittar ni mig här

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Comments

  1. Då du är webstrateg blir jag lite förvånad att läsa ett sånt här inlägg, då det var ett bra tag sedan Google gick ut med att Google+ kommer att läggas ner i höst.

  2. Hej Martin

    Du skall vara mer källkritisk när du läser information på internet!

Speak Your Mind

*