Om du tycker världen dömer dig hårt…

Snubben nedan har en magisk konsert-upplevelse! Alla andra har beslutat att han är speciell. Att  Han är den utvalde! Kanske beror det på att gruppen har medkänsla och vill bjuda honom på en exceptionell upplevelse, för man vet att spelkorten han blev tilldelade, vid födseln, inte är lika bra som dina.  Vi kan  såklart bara spekulera om varför. Min tolkning är att han i denna miljön, i detta ögonblicket, har en fördel, hans handikapp. Han får uppleva en mycket större koncertupplevelse, just för att han har denna nackdel.

Men det är ju ingen nackdel

Men i just detta ögonblicket är hans fysiska svagheter ingen nackdel. Det är ju alla andra som har ett handikapp i denna bilden för de får ej samma upplevelse som han.  Denna insikten slår mig som en knytnäve. Mina referensramar dömer denna killen till att bli betraktad som handikappad av mig, fastän det är egentligen, jag själv, om jag vore där, som skulle ha ett handikapp.

Om världen dömer dig

Om du är handikappad och möter sådana som mig, med felaktiga filter och referensramar eller om du är entreprenör och döms för det. Lättaste sättet att nå framgång eller lycka eller vad man nu är ute efter,  är inte att försöka övertyga mig, påverka mig, eller käfta emot mig. Det är nog att bara byta sammanhang, till en miljö där du har en fördel, istället för nackdel där jag inte finns. Det är såklart lätt att säga och oändligt mycket svårare att genomföra. Kostnaden kan ju vara stora mängder ensamhet. Men egentligen, vad är ditt val? Jag må ha felaktiga filter men jag tror också att i mänsklighetens historia, har möjligheterna att förvandla din komparativa nackdel, till din komparativa fördel, aldrig varit större. Så varför inte bara lämna mig, bakom dig…

 

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Comments

  1. Härlig bild och intressanta tankar. Vad som blir ett handikapp i realiteten beror ju också på omgivningsfaktorerna. Ett synfel hade inte varit så bra för 5000år sedan men är inget hinder idag.

Trackbacks

  1. […] ting gjort. Helt plötsligt blir ditt förflutna, dåliga betyg, fel efternamn, fel hudfärg eller ditt handikapp, en mycket mindre faktor. Din handlingskraft, din attityd och att du är redo att satsa din egna […]

Speak Your Mind

*