Såhär rätt gissade jag om SEO inför 2013

Förra året , vid den här tiden skrev jag om 8 SEO-prognoser för 2013. Det är dags för utvärdering av mina åsikter! Vid tidpunkten ifråga var jag inne på att Google hade skalat upp kriget mot oss SEO:are och jag extrapolerade denna åsikten inför 2013. Det visade sig att jag överskattade Googles ambitioner något. Visst var det en det en tuff pingvinuppdatering i maj men sedan tog det bara slut. Andra halvåret har varit mycket lungt upplever jag.

Så hur gick det med mina SEO spaningar inför 2013?

Lönerna inom SEO och SEM branschen är på väg uppåt, fort.”

Det är svårt att veta exakt men bara under december har jag sett åtta jobbannonser i #svSEO där företag söker folk med SEO kompetens. Min gissning är att det under Q1 kommer en del roteringar i branschen. Helt drivet av högre löner. En märklig iakttagelse i USA är att lönerna är på väg ned. Jag ger mig själv rätt i denna iakttagelse.

“SEO blir svårare”

Var väl en no brainer i och för sig. Det har inte blivit så svårt som jag trodde men det har blivit svårare.  Jag ger mig själv rätt i denna iakttagelse.

“Fler och fler inom branschen kommer börja snacka social SEO”.

Även detta påståendet var en konsekvens av att jag trodde SEO skulle bli mycket svårare. Det har ju inte blivit mycket svårare. Jag ger mig själv fel i denna iakttagelsen även om jag sett några ändrade profiler blinka förni under andra halvåret.

“Gruffet i branschen lär fortsätta.”

Jag ger mig själv rätt i denna iakttagelse.

 Not provided fördubblas under 2013

Ligger kring 85% idag och vid årskiftet låg det kring 25%. Mer än en tredubbling. Jag ger mig själv rätt i denna iakttagelse.

“Värdet av köpta länkar kommer öka!”

Finns dåligt med objektiva bevis för detta påståendet. Jag tycker fortfarande så men jag ger mig själv fel i denna iakttagelsen. Vid senare tillfälle skall jag utveckla ekonomin kring köpta länkar och varför den är så mycket bättre än ickeköpta länkar.

“Flera nya aktörer inom SEO och SEM.”

Antalet nya företag som startats i år, i SEO och SEM branschen har väl aldrig varit högre? Oavsett, det är högkonjunktur i branschen. Jag ger mig själv rätt i denna iakttagelse.

“Fler och fler SEO hackade websidor i det Svenska indexet.”

Jag tror det är så men det finns inga objektiva bevis för det.  Finns  det inte objektiva bevis för mitt påstående så jag ger mig själv fel i min spaning.

Uppdatering: Strax efter jag publicerade denna posten hittade jag denna artikeln om hackade websidor i Googles index och att situationen inte alls blivit bättre.

Fem rätt av åtta. Hur gick det med era gissningar?

.

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Speak Your Mind

*