Entreprenörer som sommarpratar 2014

Sommarpratande entreprenörerIdag på morgonen kollade jag igenom listan över sommarpratare för att se om det fanns någon som var företagare. Till min besvikelse konstaterar jag att det är mest kulturpersonligheter som skall tala. Inget fel på kultur men det är ju inte så att det inte får utrymme i media under andra delar av året. Det är kanske inte onaturligt. Kultur handlar ju väldigt mycket om historier. Företagande handlar väldigt mycket om pengar.

Oavsett, här har du listan med företagarrelaterade sommarprat 2014:

  •  13 Juli, Börje Salming. Inte bara elitidrottare utan även startat två företag
  • 17 Juli, Navid Modiri, företagare i kommunikationsbranschen.
  • 19 Juli, Jonas Eriksson. Startat och sålt ett rättighetsbolag.
  • 9  Agusti, Felix “PewDiePie” Kjellberg. Om det Youtube fenomen han själv skapat.
  • 12 augusti, Björn Wahlros. Man kan såklart debattera om Björn är entreprenör eller en finansman. Oavsett så har Björn varit delaktig i den enorma förändringen som finansbranschen i Sverige och Finland gått igenom de senaste 25 åren. Det vill jag lyssna på.

Utöver det kommer Raul Wallenbergs syster, Nina Lagergren, den 4 augusti prata om Raul Wallenberg. Raul för mig, representerar mycket av det jag ser i entreprenörskap, altruism och egoism. Han drivkrafter var så tydligt en blandning av dessa.

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Speak Your Mind

*