Fem Sommarvideos för Internetentreprenörer

Varma dagar betyder att man gärna ligger i hängmattan. Nuförtiden är det inte alltid en bok som gäller utan paddan och paddan är perfekt att se videos på. Därför ville jag tipsa er om ett gäng videos jag tycker ni skall ta er tiden kolla på medans ni ligger där och hanterar värmen.

Lean Analytics

Detta är utan tvekan den bästa videon jag sett om data, KPI och statistik. Alla som jobbar med marknadsföring bör omgående spendera 100 min att förstå denna. Har du inte läst statistik eller är rädd för excel, är den ännu viktigare att se.

Seth Godin

Seth är alltid bra att se. Det jag verkligen gillar i denna videon är att ca halva videon ägnas åt frågor från publiken kring affärsmodeller och hur man når ut. Jag tror många av er, söker svaren till de frågor som ställs. Därför bör ni se denna

Seth Godin | Nearly Impossible 2013 from Nearly Impossible on Vimeo.

Lär dig mer om loadtime

Loadtime, en väldigt viktig faktor idag för websajter. Ändå är det få ledande beslutsfattare som bryr sig. Att bygga en websida idag med lägre loadtime än en sekund är lite som att bygga en fin sportbil men hjulen är inte runda, utan fyrkantiga(Topdog klarar sig precis under en sekund). Jag har tvingat mig själv att lära mig en del och denna videon från Google I/O fördjupar mina kunskaper. Du bör också se den och speca ett förbättringsjobb under hösten av din websida.

Länkbygge på speed

En magisk video om hur man på skala bygger länkar. Har testat detta för Sverige men indexet är för litet för detta tyvärr, i alla fall för de segmenten jag testade mot

Internetkultur

Sista videon är lite speciell. Det är en analys av en åsiktsmaskin inom gamingkulturen. I denna kan du lära dig mycket om hur internet fungerar utifrån ett kommunikationsperspektiv. Hur man bygger en långsiktig position. För att ha någon nytta av den bör du ha vissa insikter i kommunikation.

Om du har en bra sommarvideo, skriv gärna en kommentar och tipsa mig, värmeböljan verkar hålla på ett tag till nämligen!

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Comments

 1. Tack för tipsen, Christian! De ligger i min Pocket nu. 🙂

  Jag skulle vilja tipsa tillbaka om en föreläsning jag såg för ett tag sedan och som förändrat hur jag ser på världen. Den ligger helt klart utanför ramen för “internetsentreprenörssommarvideor” men jag hoppas ändå att fler vill ta sig tid:

  https://www.youtube.com/watch?v=es6U00LMmC4

 2. Tack Tobias

  Jag skall ta mig tiden och läsa den!

 3. Din loadtime är över 5 sekunder…. det verkar vara sällan som cloudflare egentligen snabbar upp en site..

  http://tools.pingdom.com/fpt/#!/cZqMDl/http://disruptive.nu/2014/07/27/fem-sommarvideos-for-internetentreprenorer/

 4. Cloduflare gör en del men det somg ör mest är

  1. undvik att ladda info från andra sajter, tex som i youtube. Du kan även se att gravatar äter en del och programvaran som skapar emailpopupen
  2. Bilder. Se till att hålla dem lättladdade

  Du kan prova indexsidan istället tex, eller använda verktyget som det tipsas om i google videon. Det verktyget är bättre än pingdoom.

Speak Your Mind

*