Stockholm Tech Fest-Det bästa som hänt StartupStockholm sedan skivat bröd

stockholm-tech-fest

Sommaren 2007 när Peter och jag startade disruptive räckte det med ett normalstort konferansrum för att få plats med alla som var intresserade av Startups i sSockholm. Diskussionsämnet på allas läppar var inte startups utan  istället bloggar. Ingen visste vem Paul Graham var och antalet svenska läsare av Techcrunch kunde räknas på dina fingrar och tår. Själv jobbade jag för en av de mer lyckade startupsen i Stockholm utan att de egentligen betraktade sig som ett startup. Den ekonomiska krisen lyste med sin frånvaro men ändå hade nästan alla it krisen i färskt minne från några år tidigare och självförtroende i startupsamhället var lika stort som frånvaron av pengar.

Snabbspola framåt till sommaren 2014. Nästan alla vardagar i Stockholm är det event kopplade till startup och tech. Tom under industrisemestern så jag events via mina flöden. Startupday på våren lockar typ 1000 personer. Stockholm tech har ett event i månaden med stora kända riskkapitalister som flyger in för att vara med och få möta svenska startups och affärsideer(som jag tycker är mycket bra genomfört) med 6-800 deltagare. Det finns flera miljardföretag och tom noteringar av svenska startups på NASDAQ

Det är detta som kallas hockeystick. Att gå från nästan inget till ett samhälle i Stockholm som säkert omfattar 5000 intresserade människor och flera miljardbolag. Toppen på denna hockeystick, just nu är Stockholm Tech Fest, 5 sept. Ett event jag tycker du skall gå på.

Det är pengar som följer människor, inte människor som följer pengar

Det kommer vara upp till 3000 människor på Stockholm Tech Fest. Inte bara svenskar utan människor från hela jorden kommer hit för att få se den svenska versionen av startups. Det är fuckin far från det där konferensrummet jag pratar om i första stycket av denna bloggposten. Just därför bör du gå dit också. Vi pratar ett om ett fundamentalt skifte i ekonomin bakom Stockholm. Visst är det så att 5000 startupmänniskor och några miljardbolag, inte är i närheten av vad Stockholms banker är i ekonomisk effekt. Men betänk hur fort det gått i min beskrivning ovan. Extrapolera ytterligare sju år framåt. Du kan få vara delaktig i denna hockeystic, inte bara som entreprenör utan det är öppet för alla. Vi ses där!

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Speak Your Mind

*