Disruptivedoktrinen-En Manual för Entreprenörer!

Peter och jag har länge diskuterat att skriva en manual eller en doktrin kring entreprenörskap. Den blir kanske inte lika uttömmande och stilbildande som Clausewitz “om kriget” men den kommer skrivas utifrån de upplevelser Peter och jag har. Handgripliga sådan!

Som läsare av denna sidan tror jag du skall betrakta varje länk som en tanke och inspiration. Du behöver inte ta till dig allt men det är kunskap, information och problemställningar som kommer hjälpa dig i ditt företagande.

Gör det du älskar1. Gör det du älskar. Livet är kort. Att slösa bort det på ett jobb du inte trivs på är en synd. Du har bara 650000 timmar i genomsnitt. Varför slösa bort dem? Ur ett företagarperspektiv är det ockås viktigt att du älskar det du gör. Hur skall du annars orka med de långa dagarna?

Generositet2. Generositet är en del av Gnosjös framgångsstrategi. Det är din strategi också. Rent ekonomiskt är det en bra strategi för att vara generös innebär att du sänker friktionen i ekonomin. Det är bra för ekonomin och din Karma.

 

3. Fråga Kunden Strunt i affärsiden. Fokusera istället på att finna behov och problem hos kunder, som de är redo att betala för att få lösta.

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Comments

 1. Disruptivedoktrinen är ett måste i denna vilseledande värld av entreprenörskap. Där osäkerheten är din halsduk i vinden och nervositeten din ledstjärna i mörkret.

  Gillar sidan skarpt!
  Kolla in våran!

Trackbacks

 1. […] Här finner ni några av Peters och mina tankar kring entreprenörskap. […]

 2. […] kan också titta på början av Peters och mitt projekt i entreprenörskap, Disruptivedotrinen. En sida Peter och jag kommer få anledning att återkomma många gånger till […]

 3. Länkkärlek i midsommar « Aktiebolaget Tvärtemot says:

  […] och lär. Kolla in sektionen affärsideer. Kolla in deras doktrin. Äh! Kolla in hela siten. Nästa gång någon kontaktar dig med en fråga, ide eller bara vill […]

 4. […] Disruptivedoktrinen Föregående: EntreprenörsTweetup Stockholm på torsdag| […]

Speak Your Mind

*