Umgås du med grisar, äter du grisars föda!

En god vän till mig myntade detta utryck när jag lärde känna honom på 90-talet. Det är hans variant av ”Du blir som de du umgås med!” men det är mycket mer stuns i utrycket och lättare att komma ihåg!

När det gäller företagande är det viktigare än vad man tror. Ni är säkert många som upplevt att personerna i er närhet behandlar er annorlunda, när ni bestämmer er för att bli företagare. Kanske ger människor i er närhet ganska mycket osaklig kritik av det ni gör! Företagande är jobbigt och man behöver individer som stöttar en och tror på det man gör. Man behöver också förebilder, människor som engagerar sig i ens företag och hjälper en. Det är svårt att läsa sig till att bli en bra företagare och ofta behöver någon visa handgripligen hur det går till. Har man  många företagare i sin närhet ökar detta sannolikhet för att man blir företagare själv. Man ser att det är möjligt. Har man dessutom väldigt framgångsrika företagare i sin närhet ökar det sannolikkheten att man själv blir framgångsrik. De kan ju visa dig hur de har gjort! 

Vad gör man då om man vill bli företagare och det finns få eller inga människor i ens närhet som själva är det?

 1. Sluta diskutera företagandet på de människor i din närhet som inte tror på dig och inte är sakliga. Detta är vanliga än vad man tror och det drar bara ned dig!
 2. Du måste inse att du måste lägga tid på att hitta dessa människor och att konskekvent lägga den tiden.
 3. Engagera dig. Sök kontakter i företagsföreningar lokalt, leta på nätet. Våga ringa upp företagare och be om deras hjälp. De flesta blir faktikst smickrade!

Man kan också kontakta Disruptive, läs vad Poppe gör en hel del om dagarna!

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Comments

 1. Hej!
  Jag har några frågor ang om att starta eget. Skulle vilja ta kontakt över mail kanske?
  Jag ritar prinsessor och prinsar för alla åldrar och storlekar. Marknadsför mig bra men nu måste jag ju starta eget..och som sagt har lite funderingar på detta.
  Hör gärna av dig till mig.

  Mvh Tofva Malone

 2. Twitter får ett hedersomnämnde från mig, där har jag hittat överlägset flest likasinnade, bollare, affärskontakter och mentorer. En viktig sak i sammanhanget är i mina ögon också ens partner. Det är trots allt en person som står en närmare än de flesta och om hon/han inte kan orka och acceptera att det blir långa dagar, helgarbete och sömnlösa nätter, kommer motvinden att kännas dubbelt så stark.

 3. Helt rätt Jonas. Twitter fanns inte när denna bloggposten skrevs!

 4. Bra bloggpost! Håller med till fullo. Jag brukar säga så här: “Vill du flyga som en örn kan du inte umgås med kalkoner”.

  //Per

 5. +1 på den Per

 6. Missat denna:) A.K.A Brian Tracy… Håller helt med! Finns väldigt djupgående tankar att skingra inom ämnet.

Trackbacks

 1. […] osv osv och du också, tycker att det är “the shit”. Det är inte alls konstigt att man blir som de man umgås med. Men om vi ignorerar mina åsikter för en stund och kollar i bakspegeln så ser vi att denna […]

 2. […] Läs de 50 viktigaste trådarna i forumet och fråga forumets experter om råd vad man bör fokusera på som nybörjare. Här hänger de bästa och umgås du med grisar, äter du grisars föda. […]

Speak Your Mind

*