Det är fortfarande liv i spelträsket!

UnibetIdag läste jag på IDG att Unibet tillkännagav att man köper Mariabingo som bla driver en Bingosida, till det facila priset av 705 MSEK. När jag kom hit i artikeln satte jag kaffet i vrångstrupen kan jag säga. Detta är ingen liten affär. Genast undrar man vad det bolaget innehåller? Vid en närmare granskning, bara en bingosajt och lite annat krafs. Som gammal finansråtta börjar man genast räkna. Siffrorna Mariabingo kommunicerar är ganska fina, 26 MSEK i vinst på en omsättning på 77. På en årsomsättning ger det ett P/e tal på kanske 23, cirka. Det är mycket bra för ett onoterat bolag. Speciellt med tanke på att Unibet värderas kanske till en P/e 15-16 på årets vinst och dessutom har en förväntad direktavkastning på cirka 6%

Unibet finansierar dessutom köpet genom ge ut företagsobligationer och betala kontant. Av detta kan man dra lite slutsatser. Eftersom värderingen är så hög har det utan tvekan varit ett budkrig mellan flera aktörer och säljarna har lyckats spela ut dem mot varandra. Det faktum att Unibet finansierar köpet genom en obligation och betalar kontant ger också ett intressant signalvärde. Man valde bort att betala med aktier eftersom man tycker att den egna aktievalutan är för billig. Det indikerar vad företagsledningen för Unibet tycker om marknadens värdering av Unibet.

Som slutsats kan man nog också säga att det fortfarande finns en hel del att göra i spelträsket. Det är bra tillväxt och svenska spel lär verkligen upp befolkningen i att spela hasard på nätet!

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Speak Your Mind

*