Erik Starck i IDG.s Bloggstafett

Idag skriver Erik Starck på IDG i deras blogstafett. Ämnet är outsourcing och om det är ett hot mot våra jobb. Erik är inte riktigt övertygad om att så är fallet och jag vill kompletera hans slutsatser. Ja, det kommer ske förändringar, vissa it-jobb kommer outsourcas till andra länder men jag tror vi har en fördel gentemot dessa länder som är mycket svår att kopiera. Om man generaliserar är svenska organisationer platta och rätt prestigelösa. Titel är ofta inte så viktigt. Jag har haft ganska få jobb i mitt liv men de två “kunskapsjobb” jag har haft har chefen suttit mitt ibland oss och han har deltagit i diskussionen som alla andra. Denna prestigelöshet och platta organisation tror jag är ett mycket bra sätt att driva kunskapsorganisationer som löser komplexa problem och det gör man kan få mycket större output ur kunskapsorganisationen. Denna prestigelöshet och platta organisationer hittar man inte i utvecklingsländer som tex Indien eller östeuropa. Där är organisationerna mer hierarkiska.

Erik driver i vanliga fall bloggen Framtidstanken, kolla in den emellanåt för hjärngodis!

Vi har fått möjligheten att själva vara med i IDG:s bloggstafett och vår artikel publiceras på torsdag. Rubriken är ” “Varför bör man säga upp sig och dra igång ett startup om man jobbar i it-branschen?”. Vi i vår tur har kastat stafetpinnen vidare till Dan på en En E-handlares Bekännelser.

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Comments

  1. Jag tror inte man ska fokusera så mycket på jobben. Det gäller att företagen överlever. Har vi företag så har vi jobb.

    Det är också bara en viss typ av jobb som kan outsourcas. All typ av transfer och omorganiseringar ger också jobb till managementkonsulter och projektledare.

    Håller med Christian om att prestigelöshet och transperenta organisationer är bra. Hierarkier ska hjälpa organisationen inte försvåra kreativitet, kunskapsutbyte och beslut.

Speak Your Mind

*