Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

En engagerad användare

Idag kom jag hem helt tom i kolan efter tre dagars intensivt konferensdeltagande på ETRE08. Jag var så trött att jag inte ens orkade vara med på slutmiddagen som skulle hållas under Torsdagskvällen. Dels beror det på långa dagar och dels på att jag träffat och pratat med så otroligt många människor. Som nätverksevent har detta varit en kanonkonferens och jag skall försöka ge en liten summering om ett litet slag när jag smält alla intrycken.

Så efter att jag kom hem tidigare idag kraschade jag i soffan och kunde inte ens förmå mig till att författa ett inlägg för kvällen. Plötsligt ringer telefonen. Det är en granne till mig som undrar om han kan komma över lite senare på kvällen. Javisst säger jag lite tveksamt eftersom det är ovanligt att han brukar komma på besök och det sista jag egentligen ville var att sitta och prata med ännu en människa. Lite oväntat vill han träffas för framföra några synpunkter på Moyume!

När han väl knackar på dörren har han med sig ett papper fullklottrat på båda sidorna med anteckningar. Jag hade redan förra året berättat lite om mina tankar kring Moyume och sedan dess har han varit sugen att pröva tjänsten. Häromdagen skickade jag en väninbjudan som han raskt accepterade. Under dessa dagar har han hårdtestat tjänsten och tydligen funderat mycket på hur den skulle kunna bli ännu bättre.

I två timmar satt vi vid mitt köksbord och diskuterade hans idéer och feedback. Jag var helt tagen av den entusiasm han visade över Moyume och vilket engagemang han kände. En del av hans synpunkter hade jag redan fått från andra användare och jag har själv en lång lista på saker som jag vet måste förbättras. Men han såg på Moyume med helt nya ögon och många av hans förslag var riktigt bra!

Jag blev alldeles varm i hjärtat av hans engagemang, speciellt med tanke på att han arbetar hårt, har fru och barn och egentligen har en massa andra grejer att lägga tid på. Hans entusiasm var smittande och det var den som gjorde att jag orkade knåpa ihop det här inlägget till sist innan jag stupar i säng. Jag vill ur djupet av mitt hjärta tacka både honom och alla er andra för erat engagemang. Som entreprenör är detta den största belöning man kan få!

About

Peter Sandberg är en serieentreprenör som bland annat grundade Funplanet som var en av Sveriges ledande webbsajter under slutet av 90-talet. Peters senaste projekt är Megalessons.com

Comments

  1. Magnus says:

    Jag skulle vilja säga att det är en av de allra bästa sakerna med att ta fram egna produkter. Tycker att det är en stor belöning även när det inte handlar om användare eller kunder utan även om medarbetarna blir ordentligt engagerade.

  2. Christian says:

    Engagerad granne tackar för de väl valda orden, förhoppningsvis rullar värmen från ditt hjärta vidare likt ett pyramidspel.

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+