Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Disruptive förändras!

De senaste 4-5 månaderna har frekvensen på blogginläggen här på disruptive varit ständigt fallande. Detta beror mycket på att Peter och jag har fullt upp med att se till att en näsborre alltid är över vattenytan och det kräver mycket av oss. För min del har det helt enkelt inte funnits energi att kläcka ur mig något smart. Inners inne önskar jag att jag kunde delta mer i diskussionen och få tiden att skriva en del till men tröttheten har tagit ut sin rätt på inspiration och lust.

För någon vecka sedan var jag på Teds lilla releasefest för Blogipedia där träffade jag Jonas Lejon. Jonas är en speciell snubbe, det vet alla, men han är också lite speciell för Peter och mig. Internetlejonet är en av de absolut första personerna vi lärde känna i bloggosfären när Peter och tog våra första stapplande bloggsteg. Jag vet inte hur vi kom in på det med min bloggapati dök upp på som diskussionsämne. Nu kommer jag inte ihåg internetlejonets exakta ord men kontentan var att han tyckte vi hade gjort något speciellt och att om disruptive försvann skulle det lämna ett hål som skulle vara svårt att fylla med något annat. Vilket värmde för Jonas ord betyder mycket för mig.

nicolai-wadströmMen samtidigt kvarstår mitt och Peters liv, vilket knappast kan skyllas vara fint strukturerat för altruistiskt bloggande och digital diskussion just nu. Så en tanke jag haft länge fick kraft i en maildisskussion jag hade med Nicolai Wadström under förra veckan. Nicolai är en entreprenör jag känner något för och faktiskt ser upp till. Inte för att jag känner han så väl men för att han har mod att agera på sina innersta tankar. Nicolai har flyttat nyligen med sin familj, som precis fick tillökning, till San Fransisco för att starta sitt nya företag, Bootstrapslab. I vår maildisskussion gav Nicolai uttryck för att han ville fortsätta ha en nära relation till Sverige och att han fundera på att öppna upp en svensk sektion på sin blogg för att diskutera entreprenörskap i Sverige. Spontant frågade jag  Nicolai han ville köra med Peter och mig och jag tror Nicolai svarade ja lika spontant.

Så disruptive blir fler. Jag hoppas att detta skänker ny styrka till den rösten disruptive varit kring entreprenörskapet och att fler vill prata om ämnet. Välkommen till disruptive Nicolai!

Inspiration till alla er internetentreprenör därute!

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Comments

  1. Magnus says:

    Ska bli spännande att se hur det artar sig och jag ser fram emot första posten.

  2. Detta låter spännande! Så jag väntar med spänning på första inlägget.

    Kom även att tänka på en UGL-kurs jag vart på för länge sedan. Tror det var så att när det kommer in nya personer i en grupp så nollställs gruppdynamiken. Det vill säga att man hamnar direkt tillbaka till den första,utforskande och spännande fasen. För att sedan jobba sig vidare mot kontroll och öppenhet. Kanske en gruppdynamisk reboot kan bota bloggapatin? Men funkar FIRO-teorierna även på nätet?

  3. Rudolf says:

    Precis det jag kom ihåg från min UGL också 😉

    Taggarna måste slipas bort!

  4. Ja det är godbitarna man ska minnas!

  5. Vad kul. Synd att ni själva inte har tiden, men detta tycker jag låter som en utmärkt idé! En tanke kanske kan vara att ha en gästbloggare i veckan, det är nog många som tycker om Disruptive och jag hoppas kan tänka sig att skriva gästinlägg…

    Mvh

  6. Auktoriteten Disruptive blev plötsligt en ingrediens rikare.. 😀

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+