Amerikabrevet: Om entreprenörskap av Kiva’s grundare

Fullt upp med att bygga nya företag härborta, fortfarande lite hemligt, men kommer att berätta lite mer om mitt senaste projekt härborta inom kort!

Under tiden tänkte jag dela med mig av en video som verkligen beskriver en intressant entreprenörshistoria, dels för grundaren av Kiva, Jessica Jackley, men också kring alla de Entreprenörer runt om i världen som Kiva hjälper.

Det intressanta med denna video är att Jessica’s historia fångar vad kärnan av vad Entreprenörskap handlar om i min mening.

Titta, och ge kommentarer! Hur reagerar ni? Inspiration? Andra tankar?

// @nicolaiwadstrom – www.wadstrom.net – bootstraplabs.com

About Nicolai Wadstrom

Nicolai Wadstrom is a serial entrepreneur. He started his first company in 1995, and have been starting and running a number of companies since then, ranging from enterprise software, computer games, internet, media and professional services.

Founder of Internet and software consulting companies. Founder of ECM sotware company and Data integration/EAI software company. Software architecture and project management for major companies like IBM, Orange. Angel investor and advisor to Internet, SaaS, software companies. Founder, adviser and investor in public Internet and mobile companies.

His focus is on technology related business and Telecom, Internet, Media and Entertainment (TIME) sector in particular. He has experience from startup companies and technology and consulting for some of the major brands.

About

Nicolai Wadstrom is a serial entrepreneur. He started his first company in 1995, and have been starting and running a number of companies since then, ranging from enterprise software, computer games, internet, media and professional services.

Founder of Internet and software consulting companies. Founder of ECM sotware company and Data integration/EAI software company. Software architecture and project management for major companies like IBM, Orange. Angel investor and advisor to Internet, SaaS, software companies. Founder, adviser and investor in public Internet and mobile companies.

His focus is on technology related business and Telecom, Internet, Media and Entertainment (TIME) sector in particular. He has experience from startup companies and technology and consulting for some of the major brands.

Comments

 1. Nicolai

  ja, denna fångar exakt den känslan jag har inför entreprenörskap och essensen av det initativet Peter och jag tog för 3 år sedan.

  Förutom att jag blev djupt berörd av Jessicas ord känner jag också för första gången att det nog finns värderingar som delas av entreprenörer över hela jorden. Att det kanske inte är så kulturellt som jag kanske trodde att det är utan att det är en känsla som man bär på bara för att man är människa. Jag har aldrig träffat Jessica, aldrig lyssnar på henne och ändå kände jag det som om det kunde varit jag som berättade denna historien. Våra värderingar kändes exakt lika!

 2. Jag känner mig berörd; och framförallt känner jag ett hopp. Det är svårt att engagera sig för en ansiktslös massa, men Jessica gav oss ett verktyg att verkligen göra skillnad. Just det att det handlar om att hjälpa människor att komma igång, ändra utvecklingens riktning, och kunna ge dem ett hopp om en bättre framtid genom deras egna händers skicklighet.
  Att höra berättelserna från dem som lånat är fantastiskt!

 3. Det här klippet ger mig verkligen gåshud. Det är så starkt, och det är – för mig – så mitt i pricken på vad som är kärnan i entreprenörskap. Och jag vet inte riktigt vad som är starkast, berättelserna från låntagarna ute i världen eller Jessicas egen berättelse… Helt klart en av mina TED-favoriter!

 4. Ja, Jessica fångar verkligen essensen av Entreprenörskap – får mig att återigen förstå varför jag valt den väg jag gjort!

Trackbacks

 1. […] Amerikabrevet: Om entreprenörskap av Kiva’s grundare22 October 2010 […]

 2. […] berättar att de tillsammans med Visa satsar på småföretagare i USA och  Nicolai Wadström på Disruptive.nu tipsar också om den är […]

Speak Your Mind

*