Länkar för Entreprenörer

På denna sidan kommer du att hitta relevanta länkar för dig som är företagare eller entreprenör. Värdet är nog störst för dig som bestämt dig för att starta och behöver en överblick av vad som finns därute. Länkarna är en spegling av vad Peter och jag tycker är viktigt och därmed starkt partiskt å andra sidan är det också av den anledningen det kan vara värdefullt 😉

Akademiska resurser:

esbrilogo_rgb.jpgESBRI sprider kunskap och forskning om småföretagande och entreprenörskap ! Jag gillar kunskap och dessa människor har en systematisk ansats till entreprenörskap som jag gillar. Företagande handlar inte bara om att göra vad andra företagare gör utan det går att finna mönster, system osv för vad som funkar. De har även en tidning som heter Entre där de förpackar nya forskningsresultat på ett attraktivt sätt. Ni kan få denna tidning Entré gratis här:

Hos Lunds universitet kan man läsa kurser i entreprenörskap. Nu tillhör jag de som tror att entreprenörskap är svårt att läsa sig till men det finns inget så praktiskt som god teori. Kunskapsinhämtning är en entreprenöriell egenskap tycker jag. Läser man deras mastersprogram, startar man sitt företag under kursen.  Att driva företag, oavsett vad man gör är en kunskapsintensiv verksamhet. Som kuriosa kan tilläggas att de har kurser i ämnet “affärsideer”

Mötesplatser för företagare:

foretagandese.jpgHos företagande.se möter du andra företagare och kan bolla tankar och ideer. De har dessutom min absoluta favoritprofessor i Innovation som skriver hos dem ibland, Bengt Arne Vedin. Jag rekommenderar att ni läser det han skriver. Det finns nämligen inget så praktiskt som god teori.

Logga för driftig.nuFrida och Sofia driver Driftig.nu. Driftig.nu är en sida för kvinnligt företagande. Sveriges största mötesplats för kvinnor som vill driva företag eller driver företag. Om ni skulle få tillfälle att se Frida och Sofia live, på ett föredrag, då

 

rekommenderar jag det. Det finns mycket kraft i deras ord! Läs om deras tankar i bloggen för Driftig.nu

Nytt företag drivs av Gustav Oscarson. Jag gillar Nytt företag. Anledningen är enkel, Gustav är lik Disruptive på ett sätt,han delar generöst med sig av innehåll till alla. Min favorit är hans sida där han ger bort olika mallar för olika situationer man som företagare kan hamna i, tex en affärsplan.

Starta eget.se är den äldsta och troligen största mötesplatsen för småföretagare i Sverige. Antalet medlemmar i skrivandet stund är ca 58000. Startaeget.se drivs av Emil Paulsson och startades redan 2001.

 

Inkubatorer för entreprenörer

Från Stings PresskittSTING är en inkubator för personer som har en produktide och vill förvandla den till ett teknikbaserat exportföretag. STING är stockholmsbaserade och ganska framåt. Man möter de ofta på olika sammankomster på stan. De är involverade i två bolag jag känner till, VidePlaza och Yubico. Bakom stiftelsen står Stockholms stad, KTH, Ericsson, ABB, forskningsinstituten i Kista samt Kista Science City Företagsgrupp och Kista Science City Fastighetsägare.

VentureLabs hemsidaVentureLab är en inkubator knuten till Lunds Universitet. Verksamheten startades 2001 och har till syfte att befrämja entreprenörskap vid Lunds Universitet. Man gör detta genom att stötta studenter från Lunds universitet, oavsett vilken disciplin de studerar, som vill starta företag eller utveckla en produkt tjänst. Verksamheten drivs av Jonas Jönsson.

Tjänster för Entreprenörer

citadellet_likvidationer_050214Citadellet Likvidationer köper ditt bolag direkt av dig, istället för att du själv skall likvidera det och vänta upp till ett år på pengarna. Läs mer på Citadellet!

 

Lär dig ehandel som Entreprenör

ehandelE-handel.se är den största mötesplatsen kring E-handel i Sverige och drivs av Dan. Här finner du artiklar och gemenskap kring ämnet. Om det är så att du står i startgroparna för att starta e-handel är detta den givna utgångspunkten. Dan som driver sidan är en av Sveriges mest erfarna e-handlare med flera projekt bakom sig och hög trovärdighet i ämnet

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Speak Your Mind

*