Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Ålder och kreativitet

Marc Andreesen skrev häromdagen i sin blog om forskning som gjorts kring kreativitet. Den forsknng han refererade till var gjord av Dr Dean Simonton, psykologi professor vid University of California, som forskat i åratal kring ålder och kreativitet. Förutom vissa specifika områden som teoretisk fysik och poesi(!) fanns ingen stark koppling mellan ålder och kreativitet. Däremot fanns ett tydligt samband mellan kreativitet och produktivitet!

Här är min extremt korta sammanfattning av Dr Simontons rön:

1. Kreativitet = entusiasm + erfarenhet

Erfarenheten [som givetvis är proportionell mot åldern] låter dig sålla agnarna från vetet.

2. Kreativitet är proportionell mot produktivitet

Öka din output, några av de saker du åstadkommer kommer att vara skräp, andra kommer att vara brillianta.

3. Det finns ingen korellation mellan IQ och kreativitet när IQ>120

Dvs, man behöver inte vara ett geni för att vara riktigt kreativ.

Kanske en tröst för oss entreprenörer som befinner oss mitt i livet :-). Budskapet från oss på dISRUPTIVE blir: Öka takten!

About

Peter Sandberg är en serieentreprenör som bland annat grundade Funplanet som var en av Sveriges ledande webbsajter under slutet av 90-talet. Peters senaste projekt är Megalessons.com

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+