Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

IQube – ett smörgåsbord i entreprenörsskap

Ingen entrepenörsblog utan självakting kan undvika att nämna www.iqube.se. Grundare är Johan Staël von Holstein och verksamheten kan beskrivas som en inkubator. Man förser nya företag och entrepenörer med olika typer av stödstrukturer. Detta kan vara allt från lokaler och ekonomihjälp till coaching och kvalitetssäkring av projekten. Fenomenet är ganska vanligt ute i världen och det finns ett antal bolag i Sverige. Hos IQube kan man dock identifiera en faktor som jag tycker gör att att de skiljer sig från andra svenska inkubatorbolag. Man verkar ha ett större fokus på entrepenören själv, inte på någon typ av teknik, patent eller innovation. Jag tror att det är bra. Det finns få ideer eller företag som förändrat världen. Det har alltid varit människor som genomfört ideerna.

Även om jag gillar att IQube har den ansatsen är jag tudelad i mina åsikter, när jag tittar på på IQube. Jag undrar varför man väljer som företagare att gå i säng med IQube. De flesta av deras tjänster finns ju att köpa på marknaden och nätverk hoppas jag man har. Min teori är att antalet förstagångsentrepenörer är totalt dominerande och dessa lider brist på erfarenhet och nätverk. Därför väljer man att samarbeta med IQube. Har man startat företag tidigare har man detta strukturkapital i sin närhet. Är man oerfaren har antagligen IQube ett bra värdeerbjudande. För de som skall satsa pengar, ja..de vill kanske välja andra projekt!

Stämmer mina tankar? Jag har faktiskt inte ringt och frågat. Jag kommer dock titta närmare på IQube och de företagen som finns i deras portfölj, under de kommande veckorna När jag summerar tror jag att vi kommer en bättre uppfattning om IQube, deras värdeerbjudande och hur företagen de jobbar med uppfattar dem!

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+