Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Bli social – vinn en miljon dollar!

En start-up i Nya Zeeland har lanserat ett “socialt nätverk för vuxna” som heter iYomu vilket står för “I, You, Me and Us”. De anser att det finns få sociala nätverk som riktar sig till “mogna” användare och försöker med denna tjänst fylla ett “hål” i marknaden. Tjänsten i sig verkar vid en första anblick ok och de kommer nog att kunna få en hel del användare speciellt med sin tävling ‘The iYomu.com Challenge’ där registrerade användare har chansen att vinna 1.ooo.ooo USD genom att lösa en serie problem och uppgifter. Varje löst uppgift ger poäng. Tio personer med de högsta poängen kommer att intervjuas av iYomu varav tre finalister kommer att utses. Dessa tre finalister skall sedan ge en förklaring till varför dom borde få priset och hur det kommer att förändra deras liv. Den slutgiltiga vinnaren kommer att utses genom en omröstning online av alla medlemmar i februari 2008.

Ur marknadsföringssynpunkt är denna tävling brilliant då en massa människor kommer att bli medlemmar i förhoppningen om att vinna tävlingen. Många av delmomenten i tävlingen syftar också till att få folk att använda själva tjänsten varför det är sannolikt att vissa även kommer att stanna kvar efter att tävlingen avgjorts. Tävlingen kommer att uppmärksammas i media och de kommer att tjäna in varenda dollar i PR-värde. Vi får hoppas att de inte är lika oseriösa som auktionssajten bidme har framställlts som.

About

Peter Sandberg är en serieentreprenör som bland annat grundade Funplanet som var en av Sveriges ledande webbsajter under slutet av 90-talet. Peters senaste projekt är Megalessons.com

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+