Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Iqube mat!

Först ut bland Iqube bolagen är AB Svenskarktiska Gourmetkök. Det var inte det jag förväntade mig när jag gick in på Iqubes lista över bolag A-Ö. Detta är ju egentligen inte min typ av bolag men min initala skeptism bytades ganska snabbt ut. Bolaget drivs av Kocken Erik Brännström(Se bild till höger) från Skellefteå och efter att ha tittat igenom websidorna http://www.vildasmaker.com , www.arcticgourmet.se och Eriks egna blogg http://vildakocken.blogspot.com/ kändes det faktikst som en frisk fläkt. Erik verkar vara inne på det här med norrländska råvaror, ekologiskt riktigt producerat och färdiglagat. Hela den meningenjag skrev där kändes som om den var hämtad från en trendguru. Om det nu är så att Erik har bestämt sig för att skapa ngn typ av varumärke kring sin produkt och rida på dessa trender, så tror jag Erik är inne på rätt spår. Svårigheten ligger nog i att skapa ett varumärke och att se till att detta inte bara blir en nischad produkt.

Sverige är ett litet land. Det är väldigt lätt att ens nischstrategi fallerar för man når aldrig skalekonomi. Man har kunder som gillar det man gör men det finns för få potentiella kunder, så även om man lyckas övertyga alla dessa, får man det ändå inte att gå ihop.

Det är svårt att dra slutsaters kring små företag efter en timmes googlande(Iqube var rätt snål med infon kring Eriks bolag) men jag tror på Erik och skal spana efter hans färdiglagade mat nästa gång jag är på Vivo Fältöversten. Det tycker jag ni läsare skall göra också och komma ihåg var ni läste det först!

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+