Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Staten, inte företagarens kompis!

Google Adwords Trafic Estimator verkar ligga ligga nere(ja, jag är djupt nere i sökträsket), så jag beslutade mig för att surfa lite på en av mina favorit hatkärleksobjekt, Svenskt Näringsliv. Mina känslor för dem är högst blandade men denna gång hittade jag något rikigt bra. De lyfter fram företagare och branscher där den offentliga förvaltningen beslutar sig för att helt ohämmat breda ut sig. Då ofta på det privata näringslivets bekostnad, dvs enskilda småföretagare runtom i landet. Detta är antagligen inget stort problem mätt i antal småföretagare som drabbas. Säkert inte mer än ett par hundra. Ur statens perspektiv säkert ett försumligt antal. Jag tycker personligen att det är en tragedi när kommunala ämbetsmän och politiker bestämmer sig för att kissa dessa människor i ögat, vilket är de facto vad man gör. Dessa småföretagere satsar ofta hårt av sig själva och sätter sin ekonomi på spel. De betalar skatt till den part som i flera fall konkurrerar med dem och och gör det svårare för dem att klara sig och leva sina liv. Dessa individer drabbas, i mina ögon, av en djup kränkning. Man skall ha i åtanke att vi har bara ett liv och ett ekonomiskt misslyckande på en liten ort kan sätta djupa spår under många år i en människas liv

Nedan finner ni länkar till artiklarna från svenskt näringsliv. I en av artiklarna uttalar sig VD för det kommunala bolaget, när man frågar om han inte ser det som ett problem att han konkurrerar med de privata aktörerna på marknaden, då säger han ” – Det är bra för personalen att få vara ute och jobba på den fria marknaden.” ,man skall sätta detta i relation till att det komunala företaget gjorde en förlust under 2005. Ett normalår i svensk ekonomi.

Osund konkurrens Ronneby

Osund konkurrens Skåne

Osund konkurrens Eskilstuna

Svenskt Näringslivföretagarna borde göra är att skapa ett index för varje kommun och landsting som beskriver faktorn av osund offentlig konkurrens. Om jag var potentiell företagare i en kommun skulle jag tycka att detta var viktig information vid mitt beslut att starta mitt företag I många komuner är just komunen den enskilt största aktören på den lokala marknaden. Kommunen betende blir därför extra viktigt vid mitt beslut att starta företaget. Det är också ett bra sätt att bedriva opinion tror jag.

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+