Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Den tysta jordbävningen: forts.

I min tidigare post idag ‘Det var en tyst jordbävning’ så märker jag att jag var något otydlig. I den lät det som om jag prisar iPod Touch och höjer Apple till skyarna. Detta är helt fel och var inte min avsikt. Jag tycker inte det är supercoolt att iPod fick en browser eller att vi får en ny pryl att släpa med oss. Det revolutionerande som hände var att en pryl som tidigare levt ett liv i relativ avskildhet[dvs haft ett specifikt syfte och en begränsad kommunikationsförmåga] helt plötsligt fick en helt ny innebörd och syfte tack vare sin utökade kommunikationsförmåga[browser+Wi-Fi]. En persondator är idag en ‘multi purpose device’ tack vare dess inbyggda intelligens [processorn], dess applikationer [programmen] samt dess uppkoppling. Det har varit en naturlig utvecklingskurva och det är en utvecklingskurva som följs av PDA:er, mobiltelefoner och deras gemensamma avkomma ‘SmartPhone’. Det som inträffade i och med Apples iPod [SmartPod?] var det att en förhållandevis korkad och till syftet specialiserad pryl gavs en mer generell och smartare funktion vilket utökar dess användningsområde och ursprungliga kontext på ett för mig något oväntat sätt. Det handlar inte om ifall en iPod med Safari är bättre att surfa med än en mobiltelefon. Det handlar om att alla prylar[kaffebryggare, klockradios, toastolar, saltströare och manschettknappar] kommer att kopplas ihop [och ges intelligens] och i somliga fall kommer prylarnas användningsområde och kontext att drastiskt förändras. Detta är inget unikt tänk utan en logisk utveckling som påbörjades för länge sedan. Den utvecklingen tog en rejäl fart igår.

About

Peter Sandberg är en serieentreprenör som bland annat grundade Funplanet som var en av Sveriges ledande webbsajter under slutet av 90-talet. Peters senaste projekt är Megalessons.com

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+