Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Svenska Tablefinder vann Seedcamp London

Bloggen Martin Spanar kunde redan i fredags [sover du aldrig Martin?] rapportera om att det svenska bolaget Tablefinder blev ett av de sex företag som vann Seedcamp-veckan i London. Emerge! skrev i februari om Tablefinder’s betalansering. Tablefinder.com är ett restaurantbokningssystem vars idé att knyta till sig bokningsbara restauranger över hela världen. De ligger i Göteborg och är backade av företagsinkubatorn Chalmers Innovation. Vi på dISRUPTIVE! vill givetvis passa på att säga ett stort GRATTIS. Vinnarna i Seedcamp har kämpat mot ett stort startfält som fram till denna veckan decimerats ner till 20 företag. Domarnas ordförande[tillika grundaren av Seedcamp], Saul Klein, sade följande om svenska entreprenörer:

Skandinaviska entreprenörer tendererar att tänka stort, är ambitiösa och seriösa men inte arroganta. De är av samma virke som Skype-grundarna. Skandinavien är en otrolig innovationszon!

About

Peter Sandberg är en serieentreprenör som bland annat grundade Funplanet som var en av Sveriges ledande webbsajter under slutet av 90-talet. Peters senaste projekt är Megalessons.com

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+