Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

TV4 köper varmluft!

Till min stora förvåning laser jag på IDG idag att TV4 köper Politikerbloggen.se för en miljon SEK och sedan anställer grundarna Niklas Svensson och Daniel Ahlsen. Min första tanke var faktikst att även denna story var konstruerad av Politikerbloggen för att genera mer trafik till deras sajt men en sökning på nätet visar att detta är sant. Jag skrev om detta tidigare här. TV4 har degat en miljon SEK för en blogg. Helt plötsligt inser jag att jag kan bli rik på att skriva här på Disruptive. Poppes och mitt lilla hobbyprojekt har blivit blodigt allvar. Ni märker ironin hoppas jag!

Politikerbloggen har säkert en del trafik men den kan inte vara lätt att kapitalisera på för ett mediaföretag. En PR byrå hade varit naturligare men vem vill rikta sig till detta segmentet reklammässigt. Varför inte bara anställa snubbarna? Behövde man verkligen dega dem en miljon för att börja på TV4?

Vilka möjliga slutsatser kan man då dra av detta?

 

  1. Någon på TV4 har antagligen för mkt pengar för sitt eget bästa
  2. Bloggar börjar faktikst bli intressant för mediabolagen. (ställer mig dock skeptisk till att de kommer betala så mkt)
  3. Köpet känns så absurt att jag nästan blir konspiratorisk. Bonnier har kanske en politisk agenda som går utöver att bevara koncentrationen av media hos några få aktörer.
  4. I finansbranschen är det vanligt att man får en garanterad summa pengar när man byter arbetsgivare. Är journalister på väg att bli lika värdefulla?

Kanske har vi någon läsare som kan förklara detta lite närmare för oss?

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+