Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Vilket är ditt Dunbar-tal?

Träffade för ett litet tag sen via denna blogg en kille som heter Erik Starck. Erik har tillsammans med ett par killar startat ett nytt [och spännande] bolag som heter GlocalReach. Jag får säkert anledning att återkomma till GlocalReach inom kort på denna blogg men ville peka till ett inlägg som Erik skrev på GlocalReach-bloggen där han pratar om Dunbar-tal.

Dunbar-talet  formulerades av brittiske antropologen Robert Dunbar och indikerar en [kognitiv] gräns för hur många individer en enskild individ kan upprätthålla en långsiktig relation till. För människor är det [i genomsnitt] 150  vilket är tre gånger så mycket som för chimpanser.

Anledningen att jag tar upp detta på Disruptive är att väldigt mycket av de skeenden som idag äger rum på webben drivs av social interaktion[Twitter, Facebook, MySpace etc är några yttringar av detta]. Då kan det vara intressant att veta vilka biologiska gränser som finns samt finna ut hur ny teknik kan hjälpa oss att gå bortom dessa.

Dunbar-talet är inget nytt begrepp förutom för en tekniknörd som mig 🙂 och antagligen välkänt för alla ‘Social Media’-rävar.

Läs Erik Starcks intressanta och mycket mer uttömmande inlägg här.

About

Peter Sandberg är en serieentreprenör som bland annat grundade Funplanet som var en av Sveriges ledande webbsajter under slutet av 90-talet. Peters senaste projekt är Megalessons.com

Speak Your Mind

*

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+