Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Boktips för slöa höstsöndagar "Och världen skälvde" av Ayn Rand

Orginaltiteln är “Atlas Shrugged” och den är skriven av en av de större liberala tänkarna under 1900-talet – Ayn Rand. Detta är en skönlitterär bok och inte alls tung filosofi eller politik. Den är tjock och det tar lite tid att läsa den men det är värt det.

Ayn har valt att visa konsekvenser i ett samhälle när man tar bort entreprenörskapet och Världen skälvdeansvaret varje individ har för sina handlingar, genom en skönlitterär berättelse. En stark parallell med det svenska samhället och med det samhället som Ayn beskriver i boken, är just att det skulle vara fult att tjäna pengar och att entreprenörer som ärligt tjänat sina pengar blir misstänkliggjorda. Ni känner säkert igen er delvis i de orden.

Boken är bra för oss företagare för det visar värdet av summan av våra handlingar. Det är nämligen min tro, att även om det samhället som Ayn beskriver kanske är en utopi, om mängden företagare och entreprenör blir färre eller gör mindre, då kommer vårt samhälle att bli mer likt det som beskrivs i boken. Det är en upplevelse jag inte önskar någon.

Ni kan läsa mer om boken här!

Ni kan beställa den här! (Den är dessutom väldigt billig så det finns ingen anledning att inte köpa den)

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Comments

  1. Erik Starck says:

    Aaah… måste-läsning!
    Har för övrigt gått rykten ett bra tag om en filmatisering. Vi får väl se.

Trackbacks

  1. […] om boken på aynrand.se. På Disruptive kan ni läsa inlägget som fick mig att läsa boken. Hos bokus kan ni köpa boken för billiga 47 kr. Ett tag såg det ut som att det skulle bli en […]

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+