Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Det är fortfarande liv i spelträsket!

UnibetIdag läste jag på IDG att Unibet tillkännagav att man köper Mariabingo som bla driver en Bingosida, till det facila priset av 705 MSEK. När jag kom hit i artikeln satte jag kaffet i vrångstrupen kan jag säga. Detta är ingen liten affär. Genast undrar man vad det bolaget innehåller? Vid en närmare granskning, bara en bingosajt och lite annat krafs. Som gammal finansråtta börjar man genast räkna. Siffrorna Mariabingo kommunicerar är ganska fina, 26 MSEK i vinst på en omsättning på 77. På en årsomsättning ger det ett P/e tal på kanske 23, cirka. Det är mycket bra för ett onoterat bolag. Speciellt med tanke på att Unibet värderas kanske till en P/e 15-16 på årets vinst och dessutom har en förväntad direktavkastning på cirka 6%

Unibet finansierar dessutom köpet genom ge ut företagsobligationer och betala kontant. Av detta kan man dra lite slutsatser. Eftersom värderingen är så hög har det utan tvekan varit ett budkrig mellan flera aktörer och säljarna har lyckats spela ut dem mot varandra. Det faktum att Unibet finansierar köpet genom en obligation och betalar kontant ger också ett intressant signalvärde. Man valde bort att betala med aktier eftersom man tycker att den egna aktievalutan är för billig. Det indikerar vad företagsledningen för Unibet tycker om marknadens värdering av Unibet.

Som slutsats kan man nog också säga att det fortfarande finns en hel del att göra i spelträsket. Det är bra tillväxt och svenska spel lär verkligen upp befolkningen i att spela hasard på nätet!

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Speak Your Mind

*

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+