Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

När tröttheten håller på att ta överhanden!

Johan Reuterholt vardagshjälteI vanliga fall är jag ingen supporter av aftonbladet men de senaste dagarna har de kört en artikelserie om vardagshjältar. Mycket behjärtansvärt tycker jag och det står i skarp kontrast till deras vanliga skräpjournalistik. En vardagshjälte fångade speciellt min uppmärksamhet .  Johan Reuterholt skadades så svårt i en olycka, när han utövade sin sport, Sidecar Racing, att han blev förlamad i halva kroppen. Idag är Johan Reuterholt tillbaka i matchen, ja han är tom bättre än när han var oskadad.  I somras placerade han sig tvåa i en världselit tävling inom Sidecar Racing.  Hur många tusen timmar har inte Johan Reuterholt lagt för att ta sig dit. Han tog sig inte bara till eliten igen utan han tog sig till eliten fastän bara halva kroppen funkar.

Det är värt att inspireras av när man sitter här sent och skriver och vet att det är nog kanske två timmar innan man kommer i bingen Två långa timmar för kroppen längtar redan dit. Det ger mig energi att orka fortsätta ett tag till. Johan hade ett mål, att tävla igen. Jag har ett mål med mitt bloggande och företagande. Man måste jobba på dem flitigt varje dag. Jag är bara trött, Johan har ett svårt handikapp. Orkar han orkar jag!

Hur gör du för att orka när trötthen sköljer över dig?

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+