Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Låt Google inspirera ditt Entreprenörsbloggande

När man jobbar mycket och har ansvar för sitt egna företag, kunder och anställda kan ofta din kreativitet bli lidande. Du sitter där på kvällskvisten och har bestämt dig för att skriva något men inget ploppar liksom ned, så den där bloggposten om entreprenörskap blir inte till, till nackdel för konceptet entreprenörskap. Jag tänkte därför dela en lista med ord från Google som jag hoppas kan inspirera till en post eller två. Det är en keywordlista från mitt PPCkonto. Jag köper några klicks varje dag till disruptive. Det är inga pengar och jag vill lära mig hur de som är intresserade agerar på nätet. Hur de söker och finner information. Nu får ni denna listan med förhoppningen att den kan inspirera till mer bloggande om entreprenörskap

Såhär använder ni  keywordlistan för inspiration i ditt bloggande:

  1. Kan du tillföra något i de entreprenörsämnena som det söks efter i Google(orden nedan)?
  2. Tycker du att det vore roligt att skriva en blogpost i ämnet?

Om svaret är ja på dessa två frågor, så börja skriv!

Hur skriver du blogposten?

  1. Se till att du har med orden för ämnet du valt i din rubrik till din bloggopst!
  2. Skriv från hjärtat!
  3. Ha roligt!

Nyttan för dig att skriva blogposten?

Väljer du att skriva om något av dessa entreprenörsämnen, är det troligt att du kommer ranka i Google för den sökningen och över tiden extrahera trafik från Google till blogg. I merparten av sökningarna finns det ganska lite innehåll för Google att visa upp och har du skrivit titeln rätt som i instruktionerna ovan så kommer du ranka även med en ganska liten blogg.

För er som ännu inte börjat blogga om Entreprenörskap, läs gärna min manual i hur man bygger en framgångsrik entreprenörsblogg med fyra timmars jobb i veckan

Nyckelord för entreprenörskap

Observera att detta ej är en komplett lista, det är en delmängd av alla de sökningarna i ämnet entreprenörskap därute. Siffran står för antal sökningar där min Adwords annons visats. För er som är PPC nerdar kan jag berätta att den adgroupen har ca 50% impression share.

entreprenörskap   4 838
entreprenörskap i skolan   131
socialt entreprenörskap    75
entreprenörskap utbildning   47
vad är entreprenörskap 30
affärsutveckling och entreprenörskap 16
vad betyder entreprenörskap 9
entreprenörskap i förskolan 5
citat entreprenörskap 5
entreprenörskap malmö 4
entreprenörskap sverige 3
utbildning entreprenörskap 3
socialt entreprenörskap vad är det 3
entreprenörskap föreläsning 3
entreprenörskap innovation och marknad 3
projekt entreprenörskap 3
arbetsbeskrivning entreprenörskap 2
entreprenörskap i grundskolan 2
uppgifter entreprenörskap 1
entreprenörskap modeblogg 1
kurs entreprenörskap 1
citat om entreprenörskap 1
fakta om entreprenörskap i sverige 1
företagande och entreprenörskap 1
problematik entreprenörskap 1
huvudmän entreprenörskap 1
utvecklingsmedel entreprenörskap 1
bengt johannisson thomas nilsson entreprenörskap 1
tankar kring entreprenörskap 1
entreprenörskap konsult 1
entreprenörskap skolbok 1

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+