Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Entreprenörer som sommarpratar 2014

Sommarpratande entreprenörerIdag på morgonen kollade jag igenom listan över sommarpratare för att se om det fanns någon som var företagare. Till min besvikelse konstaterar jag att det är mest kulturpersonligheter som skall tala. Inget fel på kultur men det är ju inte så att det inte får utrymme i media under andra delar av året. Det är kanske inte onaturligt. Kultur handlar ju väldigt mycket om historier. Företagande handlar väldigt mycket om pengar.

Oavsett, här har du listan med företagarrelaterade sommarprat 2014:

  •  13 Juli, Börje Salming. Inte bara elitidrottare utan även startat två företag
  • 17 Juli, Navid Modiri, företagare i kommunikationsbranschen.
  • 19 Juli, Jonas Eriksson. Startat och sålt ett rättighetsbolag.
  • 9  Agusti, Felix “PewDiePie” Kjellberg. Om det Youtube fenomen han själv skapat.
  • 12 augusti, Björn Wahlros. Man kan såklart debattera om Björn är entreprenör eller en finansman. Oavsett så har Björn varit delaktig i den enorma förändringen som finansbranschen i Sverige och Finland gått igenom de senaste 25 åren. Det vill jag lyssna på.

Utöver det kommer Raul Wallenbergs syster, Nina Lagergren, den 4 augusti prata om Raul Wallenberg. Raul för mig, representerar mycket av det jag ser i entreprenörskap, altruism och egoism. Han drivkrafter var så tydligt en blandning av dessa.

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+